Posijale sjeme

Delegacija poslovnih žena Ukrajine posadila japanske crvenolisne šljive na Potoku

Marko Dobrecović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Sadnjom stabala posijale su sjeme buduće suradnjeU Dječjem parku na Potoku posađene su tri japanske crvenolisne šljive, u znak prijateljstva i suradnje Hrvatske i Ukrajine, u okviru projekta O2. Delegacija poslovnih žena Ukrajine, okupljenih oko organizacije Business Woman Club, u službenom je posjetu Hrvatskoj, a upravo sadnjom stabala u riječkom parku završava njihov posjet.


Goran Ladišić, ispred projekta O2, kojemu je cilj razvoj osviještenosti i potreba zaštita hrvatskih šuma, dočekao je gošće. Klub poslovnih žena međunarodna je zatvorena ženska poslovna zajednica, a predsjednica kluba Anja Krysiuk nakon sadnje stabala poručila je da su ovakve akcije hvale vrijedne za očuvanje naše planete.


“Protekla dva dana koje smo proveli u Hrvatskoj otvorila su put suradnji u raznim područjima. Sadnjom stabala kao globalnim projektom ozelenjavanja Zemlje šaljemo poruku mira”, kazala je inicijatorica sadnje stabala Anya Krysiuk.
Ukrajinska delegacija u Hrvatsku je stigla na poziv hrvatske veleposlanice u Ukrajini Anice Djamić, a na aktivnost u dječjem parku odazvala se i zamjenica ministra vanjskih poslova Ukrajine Emina Džaparova.


Nakon prigodne sadnje stabala hrvatska veleposlanica zahvalila se ukrajinskim kolegicama na dolasku, a posebnu je pažnju pridala svemu što su dvije strane isposlovale. Riječ je o sklapanju partnerstva i razmatranju mogućnosti poslovne suradnje te potpisivanju sporzauma o suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca.


– Sigurna sam da na ovom susretu možemo početi graditi temelje za buduću suradnju, kazala je veleposlanica Djamić.


Svoj obol akciji dale su i dekanica PAR-a i predsjednica Udruge poslodavaca u obrazovanju pri HUP-u Gordana Nikolić te gradska pročelnica poduzetništvo Jana Sertić.


Gošćama su zaželjele sretan povratak u Ukrajinu te poručile da su sadnjom stabala posijali sjeme buduće suradnje.