Sveučilište u Rijeci

Dani e-učenja: Sutra stručna predavanja i radionice na Kampusu

Jakov Kršovnik

Nataša Hoić Božić i Marta Žuvić / Foto Marko Gracin

Nataša Hoić Božić i Marta Žuvić / Foto Marko Gracin

Naše je sveučilište prvo u Hrvatskoj koje je definiralo strategiju uvođenja e-učenja još 2006. godine, a koja je obuhvaćala akademske godine do 2010. Nakon toga nastavili smo sa strategijom razvoja e-učenja, 2011 - 2015. i naravno godišnjim akcijskim planovima i izvještajima, rekla je Marta ŽuvićRIJEKA  Dani e-učenja riječkog sveučilišta počeli su danas i nastavljaju se sutra stručnim predavanjima i radionicama, u prostorijama Građevinskog fakulteta i Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija na Kampusu. Skup organizira Povjerenstvo za online učenje Sveučilišta u Rijeci i okuplja visokoškolske nastavnike koji razmjenjuju ideje, znanja i dobre prakse e-učenja.


Na otvaranju skupa uvodno se obratila prof. dr. sc. Nataša Hoić Božić, s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, dosadašnja predsjednica Povjerenstva za online učenje.


– Protekle dvije pandemijske godine posebno su ubrzale uvođenje online nastave, ali taj proces na riječkom sveučilištu traje već 17 godina. No, treba naglasiti da online učenje ne može biti samo sebi svrhom, već su digitalne tehnologije alat, pomoć, kako bi se ostvarila kvalitetna nastava, kaže Nataša Hoić Božić.


Foto Marko GRACIN

Foto Marko GRACIN
Povjerenstvo za online učenje riječkog sveučilišta osnovano je 2020. godine, a Natašu Hoić Božić na mjestu predsjednice povjerenstva, nakon što joj je završio mandat, nasljeđuje dr. sc. Tomislav Jurkić s Fakulteta za fiziku. Njegove zamjenice bit će izv. prof. dr. sc. Iva Tuhtan Grgić s Pravnog fakulteta i dr. sc. Maja Gligora Marković s Medicinskog fakulteta.


Na skupu se uvodno obratila i prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete riječkog sveučilišta.


– Jako sam uzbuđena što ponovno organiziramo Dane e-učenja. Naše je sveučilište prvo u Hrvatskoj koje je definiralo strategiju uvođenja e-učenja još 2006. godine, a koja je obuhvaćala akademske godine do 2010. Nakon toga nastavili smo sa strategijom razvoja e-učenja, 2011 – 2015. i naravno godišnjim akcijskim planovima i izvještajima. Ciljevi koje smo ranijih godina definirali jednako su bitni i danas: uključiti nove ciljne skupine studenata, pružiti kvalitetno obrazovanje, razviti vještine cjeloživotnog učenja. Imamo povijest i potrebne elemente da fakultetski život naših studenata bude i bolji i produktivniji, zaključila je Marta Žuvić.