Županijski stožer

Danas u Primorsko – goranskoj županiji još 256 novih slučajeva, umrle su dvije osobe

P. N.

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Ukupno je u zadnja 24 sata testirano 1.199 osoba, što znači da je udio pozitivnih testova u ukupnom broju 21 postoNa području Primorsko – goranske županije danas je još 256 novih slučajeva i ukupno 219 ozdravljenih osoba.


Broj aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19 trenutno je 2.706.


Ukupno je u zadnja 24 sata testirano 1.199 osoba, što znači da je udio pozitivnih testova u ukupnom broju 21 posto. Dan ranije bio je 15 posto.
Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata iznosi 120 osoba. Od tog je broja na respiratoru 17 osoba.


“Tijekom jučerašnjeg su dana, nažalost, umrle 2 osobe od kojih je jedna iz susjedne Istarske županije. Udio osoba koji se liječe u KBC-u unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ i dalje je stabilan, budući se tijekom cijelog razdoblja drugog vala epidemije i dalje kreće između 4 i 5% udjela”, navode u Stožeru.


Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ upozorio je da viruse u svoja kućanstva i škole donose mladi. Od ukupnog broja zaraženih, oko 15 posto su osobe starije dobi.