8. izdanje

Danas starta Koga briga humanitarni maraton za pomoć udruzi DAMDOM i boćarima s invaliditetom

Edi Prodan

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Veselimo se vašem dolasku, jer niti jedno dijete ne smije odrastati bez roditelja i toplog obiteljskog okruženja, poručuju iz udruge Koga brigaDanas, subotu 3. rujna točno u 16 sati na plaži ispred Beach Bara na Kantridi startat će osmo izdanje humanitarnog plivačkog maratona Koga briga, u prijašnjim izdanjima poznatog i kao maraton “Od prasca do prasca”.


Danas, kao i u prošlim trima izdanjima, pliva se na unekoliko izmijenjenoj ruti, od plaže Kantrida s okretom ispred Vile Nora i povratkom natrag na plažu Kantrida.


Pliva se na ruti od 2 km


Definirana dionica ide isključivo uz obalni pojas, a duga je dva kilometra. S obzirom da nije pretjerano zahtjevna, okušati se mogu i plivači profesionalci i rekreativci, rezultati su na Koga briga maratonu uostalom uvijek bili u – drugom planu.
U prvom je planu uvijek bila, kao što će biti i ove godine, humanitarna nota. Legendarni, prvi maraton Od prasca do prasca održan 2015. godine bio je u znaku prikupljana sredstva kako bi se Mateu Miletiću, mladom plivaču s invaliditetom, olakšao boravak na teškom operativnom zahvatu u Njemačkoj.


Ta je akcija bila iznimno prihvaćena te je postala zalog da maraton preraste u tradiciju. K tome, osim plivanja i prikupljanja sredstava, događaj plijeni i silnom pozitivnom energijom, promovira različitosti, inkluziju kroz sport, naprosto širiti svijest o problemima što nas okružuju u svakodnevnom životu. Koji, ma koliko ponekad djelovali nepremostivima, svoje rješenje dobivaju upravo kroz zajedništvo.


Kome idu sredstva


Osmo izdanje humanitarnog plivačkog maratona ove je godine posvećeno udomiteljstvu, tako da ga se organizira u suradnji s udrugom DAMDOM, koja je k tome danas na Kantridi domaćin Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji.


Prikupljena sredstva uplatit će se udruzi DAMDOM kako bi joj se olakšala provedba projekata, kao i Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Pulac za odlazak na zadnji turnir državnog prvenstva.


Zainteresirani za maraton se mogu prijaviti u subotu u Beach Baru Morski prasac, prijave će biti otvorene do 15.30 sati.


– Veselimo se vašem dolasku, jer niti jedno dijete ne smije odrastati bez roditelja i toplog obiteljskog okruženja, poručuju iz udruge Koga briga.


O Udruzi DAMDOM


Udruga DAMDOM osnovana je 2009. godine s ciljem pružanja podrške udomiteljskim obiteljima, odnosno poticanja razvoja kvalitetnog urbanog udomiteljstva, a vodeći se pritom idejom da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati bez roditelja i bez toplog obiteljskog okruženja.


Kotizacija


Kotizacija za nastup na maratonu iznosi 50 kuna, svaki sudionik dobit će Koga briga majicu, imat će osiguranu okrijepu i obrok nakon maratona, najbolje će dobiti i simbolične nagrade.