Vremenska prognoza

Danas na Kvarneru pljuskovi, a moglo bi biti i – tuče. Doznajte što nas čeka u ostatku tjedna

P. N.

Tijekom dana maksimalna na Kvarneru 21 – 26°C, a u Gorskom kotaru 17 – 22°CDanas su već od jutra izgledni povremeni pljuskovi s grmljavinom na čitavom riječkom području, a vrlo lokalno može biti i tuče! Od sredine dana pljuskovi će se izolirati pa ih do kraja dana može biti uglavnom u gorju i zaleđu Rijeke.


Količina oborina će dosta ovisiti o području koje je zahvaćeno pljuskom pa se ponegdje može mjeriti tek 0 – 5 mm, a ponegdje do 40 mm! Puhat će slab vjetar promjenjiv smjera, u trenutku nailaska pljuska moguć je i kratkotrajan jak vjetar. Jutarnja temperatura na Kvarneru 12 – 17°C, uz more i na otocima do 20°C, a u Gorskom kotaru 11 – 16°C. Tijekom dana maksimalna na Kvarneru 21 – 26°C, a u Gorskom kotaru 17 – 22°C, piše RiMeteo, navodeći da će se u ponedjeljak zadržati promjenjivo vrijeme uz umjerenu naoblaku, dok su u zaleđu još mogući kratkotrajni pljuskovi.


Na Kvarneru će zapuhati umjerena do jaka bura, a u Gorskom kotaru slab sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 13 – 18°C, lokalno uz more do 20°C, a u Gorskom kotaru 9 – 14°C. Tijekom dana na Kvarneru 23 – 28°C, lokalno koji stupanj više, a u Gorskom kotaru 19 – 24°C.
Već od ponedjeljka vrijeme će se ponovno stabilizirati uz pomoć jačanja Azorskog grebena koji će zahvatiti naše područje nakon promjene što će biti uvod u ponovnu stabilizaciju vremena na više dana, piše RiMeteo.


HRT-ovi meteorolozi drže, pak, da dugoročna stabilizacija i dalje nije na vidiku.


“Pretežno sunčana subota s rijetkim lokalnim pljuskovima nagovještavanestabilno vrijeme u većini Hrvatske u nedjelju i ponedjeljak. Pritom će pljuskovi biti osobito izraženi na sjeverozapadu Hrvatske u nedjelju. Prolazno osvježenje zamijenit će sredinom novoga tjedna ponovno uglavnom sunčani i sve topliji dani, ponegdje i vrući, na Jadranu uz jutarnji burin pa čest maestral, a prema kraju tjedna opet raste vjerojatnost za kišu.”, piše HRT.