NZZJZ PGŽ-a

Dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a za riječke studente

Ingrid Šestan Kučić

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLERRIJEKA – Odjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u prosincu prošle godine pokrenuo je javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv HPV-a za studente, a u srijedu 15. veljače bit će održan i dan otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a.


Iako je akcija cijepljenja namijenjena svim zainteresiranim studentima, s obzirom na to da se cjepivo protiv HPV-a prima u tri doze, posebno se pozivaju studenti koji su u prosincu primili prvu dozu cjepiva da se odazovu ovoj javnozdravstvenoj akciji kako bi na vrijeme primili i drugu dozu.


Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (Rijeka, Krešimirova 52a), od 8 do 19 sati, a studenti će se cijepiti devetvalentnim cjepivom protiv HPV-a. Cjepivo je registrirano za sve osobe od devet godina nadalje, a u Hrvatskoj je cjepivo besplatno i primjenjuje se kao gender neutral te se preporučuje osobama do 25 godina starosti.
Studenti koji primaju drugu dozu cjepiva bit će pozvani na cijepljenje trećom dozom u lipnju, a obavijest o idućem terminu svi studenti dobit će pri dolasku na cijepljenje u sklopu dana otvorenih vrata, odnosno 15. veljače te kasnije uobičajenim kanalima komunikacije unutar Sveučilišta. Prije dolaska na cijepljenje potrebno je sa sobom donijeti ispunjeni obrazac, a prijave su moguće do utorka 14. veljače.