8. izborna jedinica

Riječka povjesničarka Carla Konta bit će na listi Škorina Domovinskog pokreta

P. N.

Carla Konta / Screenshot youtube

Carla Konta / Screenshot youtube

Pripadnica je talijanske nacionalne manjine u Rijeci i svestrani poliglot, a sudjeluje u udrugama i projektima koji promiču kršćanske i pro-life vrijednostiRIJEKA  Dr. sc. Carla Konta na predstojeće parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore u 8. izbornoj jedinici.


Riječka povjesničarka, supruga i majka četvero djece, autorica je knjige US Public Diplomacy in Socialist Yugoslavia, 1950-70 (Manchester University Press, 2020), poslijedoktorandica na Odsjeku talijanistike Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesorica povijesti u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci.


Njeni su radovi objavljivani u prestižnim međunarodnim časopisima, a njena istraživanja i predavanja održana su na istaknutim međunarodnim konferencijama.
Pripadnica je talijanske nacionalne manjine u Rijeci i svestrani poliglot, a sudjeluje u udrugama i projektima koji promiču kršćanske i pro-life vrijednosti.


“Hvala Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu na iskazanom povjerenju! Kao liberalna konzervativka duboko vjerujem da povratak tradicionalnim, obiteljskim vrijednostima, ljubav prema domovini, slobodno tržište i briga za najslabije te reducirana državna uprava jesu putokazi za sretnu Hrvatsku. Domovinski pokret je pokret zajedništva, nade, stručnosti i integriteta gdje ćemo se boriti da Hrvatska postane zemlja velikih mogućnosti i blagostanja”, izjavila je Konta.