Gradsko vijeće

Čandrlić brani investitora koji gradi hotele u Kraljevici: “Zovu ga sladoledarom, a on doručkuje s Bidenom”

Jakov Kršovnik

Foto Marko Gracin; Screenshot Facebook; Mateo Levak

Foto Marko Gracin; Screenshot Facebook; Mateo Levak

Naravno da ćemo podržati investiciju, poručuje gradonačelnik Kraljevice Dalibor ČandrlićNa netom održanoj 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Kraljevice bilo je riječi i o tekstu Novoga lista.


Cupaća tekst uznemiruje


Na aktualnom satu kraljevički vijećnik Branko Cupać (SDP) postavio je pitanje kraljevičkom gradonačelniku Daliboru Čandrliću (HDZ) o tekstu u kojem se propituju investitori u Hotele Liburnia 1 i 2 u Kraljevici.


Što je s 50 milijuna teškim ulaganjima Kosovara u Kraljevicu, ali i njihovom aferom u Prištini? Dočekao nas je – muk


Cupać je kazao da ga taj tekst uznemiruje te da mu se čini da je tendenciozan.


Pitao je gradonačelnika da mu objasni o čemu se radi, jer ne želi biti skeptik oko projekta u kojem će se ruglo grada pretvoriti u izvor prihoda i radnih mjesta.


Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić odgovorio je da su privatni investitori kupili bivšu Ortopedsku bolnicu i da gradska uprava u tom smislu može ili podržati investiciju ili bacati klipove pod koljena.


Čandrlić: Naravno da ćemo podržati investiciju


– Naravno da ćemo podržati investiciju, jer je čitav niz stručnjaka uključen: prostorni planeri, arhitekti, Konzervatorski odjel u Rijeci i Zavod za prostorno planiranje PGŽ.


Svi su oni radili na tome da se projekt uskladi s kulturnom baštinom i prostorom.


Potrošeno je devet mjeseci da se dobije ocjena zaštite okoliša, kako bismo na prošloj sjednici otvorili 5. izmjene Prostornog plana, rekao je Čandrlić.


“Zovu ga ‘sladoledarom’, a on doručkuje s Bidenom”


Dodao je da po svim informacijama koje ima projekt hotela Liburnia ide dalje.


– Samo ću dodati da je investitor koji ulaže u hotele, a kojeg neki zovu “sladoledarom” neki dan bio na doručku s predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom i kongresnicima, što se moglo vidjeti i na Facebooku.


No, hoće li projekt biti na kraju proveden, to ovisi samo o investitoru. Mi smo dužni da ih podržimo, poštujući interese Grada Kraljevice i održivost u prostoru.


“Daj Bože da ulažu i oni i drugi”


Investitori nisu ništa kupili od mene i od Grada, nego od onoga tko je bio u vlasništvu, i daj Bože da ulažu i oni i drugi.


Neki rade po direktivama, a neki pošteno rade svoj posao, ja to vrlo dobro razaznajem i korektan sam prema oni koji su korektni.


Ja štitim interese Grada Kraljevice. Ako ćete se baviti istraživačkim novinarstvom, slobodno, ali onda sami dođite do investitora, ja se time neću baviti, zaključio je gradonačelnik Čandrlić.