Izbori 2020

Butković pozvao Restartovce na sučeljavanje u 8. izbornoj jedinici, a ima poruku i za Škoru

Barbara Čalušić

Oleg Butković / Foto: M. GRACIN

Oleg Butković / Foto: M. GRACIN

Činjenica da birači HDZ-a moraju znati jedno: glas za Škoru je glas za SDP, to je nedvosmisleno, kaže Oleg ButkovićRIJEKA – Ministar Oleg Butković danas je komentirao proširenje Restart koalicije pridruživanjem IDS-a Restart koaliciji u osmoj izbornoj jedinici u kojoj je on nositelj liste HDZ-a.


– Oni svi idu na jednu listu, to je njihovo pravo. Ono što ja kao nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici mogu reći jest da bih volio negdje se s njima sučeliti. Svih njih 14 neka dođe, ja ću doći sam. Obavezno moraju zvati Zlatka Komadinu koji je bio ministar, a sad je župan koji je otišao u sedmu izbornu jedinicu.


Volio bih da onda raspravimo o projektima tko je što učinio i koliko je napravio. Očekujem da će do tog sučeljavanja doći, poručio je Butković dodajući kako očekuje argumentirano sučeljevanje, a ne rasprave o ustašama i partizanima te slične “apstrakcije”.
Komentirao je i Domovinski pokret i Miroslava Škoru koji je danas također boravio u Rijeci gdje je još jednom potvrdio da neće surađivati s HDZ-om.


– Što se tiče Škore i posljednjih događanja oko njega te pitanja tko je bio u omladini, u Savezu komunista, mislim da je najbolje dao tome pitate ekspreta za povijest Hasanbegovića.


Činjenica da birači HDZ-a moraju znati jedno: glas za Škoru je glas za SDP, to je nedvosmisleno. Svaki glas koji netko da Škori je glas za Bernardića i SDP, to je matematički dokazano. HDZ će biti relativni pobjednik izbora i neće mu puno trebati da sastavi vladu, istaknuo je Butković.