Četvrti val

Broj zaraženih u PGŽ-u u samo tjedan dana narastao točno za – duplo! Danas je 187 novih slučajeva

P. N.

Reuters

Reuters

 I danas najveći broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 95, zatim 72 iz mlađih dobnih skupina, dok je 20 novooboljelih osoba starije od 65 godinaPrimorsko-goranska županija u zadnja 24 sata ima čak 187 novozaražene osobe. Ozdravilo je 127 osoba, a broj aktivnih slučajeva povećan je na 2.220, što je dosad najviše u četvrtom epidemijskom valu.


Prije samo tjedan dana na nedjelju bilo je 111 novih slučajeva, dok je ukupan broj aktivnih bio 1.096. U samo tjedan dana brojke su se, dakle, udvostručile.


U zadnja 24 sata laboratorijski je obrađeno 1.373 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas smanjio na 13.62%.
Većina novozaraženih je iz Rijeke i prstena – njih 135. S Krka ih je 17, 12 s područja Crikvenice, deset iz Gorskog kotara, osam s liburnijskog područja, te po dvoje s Raba i Cresa, odnosno jedna osoba s Lošinja. I danas najveći broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 95, zatim 72 iz mlađih dobnih skupina, dok je 20 novooboljelih osoba starije od 65 godina.


“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za novih 10 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 73. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 5 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula još 1 necijepljena osoba od COVID-19 bolesti s prebivalištem u PGŽ”, javlja županijski stožer.


Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je pored nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, kao i značajnog rasta broja hospitalizacija stabilan te iznosi 3.28%.