Konferencija za novinare

Vojko Braut: Štrajka u PGŽ nema, jer su izjednačeni koeficijenti vozača Saniteta i Hitne

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Braut je na konferenciji za novinare rekao kako štrajka vozača saniteta u toj Županiji nema i da sanitet u Županiji pripada županijskom Domu zdravljaŠtrajka vozača Saniteta u Primorsko-goranskoj županiji nema jer su u toj županiji koeficijenti vozača Saniteta izjednačeni s koeficijentima vozača Hitne službe, rekao je u ponedjeljak zamjenik župana Vojko Braut.


Braut je na konferenciji za novinare rekao kako štrajka vozača saniteta u toj Županiji nema i da sanitet u Županiji pripada županijskom Domu zdravlja.


Na upit o luci Mrtvaškoj, rekao je da su svi zahtjevi predstavnika Ilovika usvojeni, ali da svaki puta kada se njihovi zahtjevi prihvate, oni dođu s novim zahtjevima.
Zamjenik župana također tvrdi kako je napravljeno sve za što je županija mjerodavna, a da je za vraćanje državne linije Ilovik – Mrtvaška, koju traže Ilovčani, mjerodavno resorno Ministarstvo. Dodao je da je vraćanje te linije sada nemoguće jer je riječ o gradilištu u Mrtvaškoj.


Braut se osvrnuo na nedavni prosvjed Ilovčana, ustvrdivši kako je “bilo najmanje Ilovčana, a više drugih koje su pokupili po putu” te da je “i ikonografija bila sporna.”


“Ovo je sumrak pravne države, kada ustanova s javnim ovlastima, kao što je Županijska lučka uprava  Mali Lošinj, ne može ući na gradilište projekta od 80 milijuna kuna, koji neće služiti samo Ilovčanima, nego i drugim otočanima,” istaknuo je.


“Županija stoji iza ovog projekta i naša je nakana da projekt krene, da se uđe u gradilište,” zaključio je Braut i pozvao državne institucije da asistiraju pri ulasku na gradilište.