Uspješni osmaš

Borna Čizmarević, mladi informatičar iz Rijeke, ostvario veliki uspjeh

Ingrid Šestan Kučić

Na Hrvatskoj Logo olimpijadi među 19 natjecatelja zauzeo je peto mjesto, a na Juniorskoj informatičkoj hrvatskoj olimpijadi koja je okupila 24 natjecatelja zauzeo je 4. mjestoRIJEKA – Na 2. Hrvatskoj Logo olimpijadi i 10. Juniorskoj informatičkoj hrvatskoj olimpijadi u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara sudjelovali su najuspješniji informatičari na državnom natjecanju, Hrvatskoj Logo ligi i Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike, a među njima i Borna Čizmarević, učenik 8. razreda osnovne škole i dugogodišnji polaznik tečaja Informatike Doma mladih koji je postigao izvrsne rezultate.


Na Hrvatskoj Logo olimpijadi među 19 natjecatelja zauzeo je peto mjesto, a na Juniorskoj informatičkoj hrvatskoj olimpijadi koja je okupila 24 natjecatelja zauzeo je 4. mjesto.


Zbog odličnih rezultata riječki je osmaš pozvan na juniorske izborne pripreme na kojima će biti izabrana juniorska informatička reprezentacija učenika osnovnih škola koja će ove godine predstavljati Hrvatsku na 5. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi – EJOI 2021.