Nova namjena

Bivša robna kuća na Korzu od ponedjeljka opet otvara vrata. “Karolina riječka” postaje gradski izložbeni prostor

Bruna Matičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaRIJEKA – Prostor nekadašnje robne kuće Karolina Riječka na Korzu u ponedjeljak će ponovo otvoriti vrata za javnost, ali kao izložbeni prostor namijenjen kulturnim i promotivnim sadržajima.


O odluci Gradske uprave da se prostor, nakon što je godinu i pol dana stajao prazan bez ozbiljnjih interesa zakupaca, za vrijeme ovogodišnje turističke sezone prenamijeni za izložbene aktivnosti, već smo pisali.


Naime, izloge zgrade prethodno je krasila izložba »Četrdeset kostima za 40. Riječki karneval«, a izložbeni prostor sada će se proširiti i u unutrašnjost te će svih 1.200 četvornih metara zgrade služiti novoj funkciji. U nju će početkom tjedna useliti izložba »Upoznajmo Frankopane« koja će biti otvorena u povodu 30. obljetnice postojanja PGŽ-a.
Riječani i posjetitelji Rijeke izložbu moći pogledati svakoga dana od 10 do 17 sati, sve do 18. travnja, a za nadati se je da će Grad Rijeka sa sličnim aktivnostima nastaviti i u nadolazećem periodu. S obzirom na to da je riječ o zgradi na atraktivnoj lokaciji, prenamijenivši je u izložbeni prostor, Grad se nada da će navedene aktivnosti promovirati i vrijednost prostora, što će pobuditi interes gospodarskih subjekata.


Istodobno, dio zgrade se preuređuje te će postati reprezentativnim ulazom u sjedište PGŽ-a.