NL i KN Armada

Biramo najbolji mural posvećen Rijeci i Armadi, glasajte ovdje

Portal Novi list

Najbolje ocijenjeni mural bit će objavljen kao veliki plakat, dar čitateljima Novog lista, dan prije finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u srijedu, 25. svibnja.U povodu 35. rođendana KN-a Armada, osnovanog 9. svibnja 1987. godine, i finala Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Hajduka u Splitu 26. svibnja, Novi list, u dogovoru s Klubom navijača Armada i pokroviteljima, pokrenuo je iznimnu akciju u središtu čijeg zanimanja su – murali s tematikom aktivnosti Armade i njihove povezanosti s voljenim klubom i gradom istog naziva – Rijeka.Slali ste nam fotografije murala, a sad vas pitamo da svojim glasovima odaberete najbolje.
Odabranih 30 fotografija murala i grafita, s najviše glasova čitatelja, objavit ćemo u posebnom prilogu – specijalu Novog lista na sam rođendan Armade, u ponedjeljak, 9. svibnja.


Komisija Novog lista i kustosa studenata APU-a Rijeka pratit će tijek glasovanja.


S obzirom na to da se nakon toga prvenstvo nastavlja s još dva kola i središnjim događajem, finalom SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, nakon objave navedenog priloga slijedi novi, sedmodnevni izbor tri najmurala i grafita – od 30 objavljenih u prilogu. I tu će odluku na kraju donijeti stručni komisijski pregled uz, dakako, i rezultate glasovanja.


Najbolje ocijenjeni mural bit će objavljen kao veliki plakat, dar čitateljima Novog lista, dan prije finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u srijedu, 25. svibnja.


Za čitavo to vrijeme, dulje, dakle, od mjesec dana, novinari i fotoreporteri Novog lista predstavljat će pojedine grupe – sastavnice Armade i njihove kreativce koji osmišljavaju i stvaraju specifične zidne slike koje, bolje rečeno, stvaraju sam identitet grada.


Uz nadu da će rođendanski dar Armadi, u konačnici finaliziran i kao posebni plakat, biti podstrek i samim igračima HNK-a Rijeka, da će naprosto pomoći kako bi njihov ovogodišnji sportski put bio okončan na najljepši mogući način, veselimo se i galeriji najiskrenijih emocija koje povezuju ljude i zavičaj.


Niski Armadinih street art aktivnosti objedinjenih u jedinstveni prostor, u galeriju dostupnu – čitavom svijetu.