TZ

Bira se najljepše uređenu okućnicu i balkon u Viškovu

Jakov Kršovnik

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Natječaj je otvoren do 31. svibnja.Turistička zajednica općine Viškovo poziva ljubitelje vrtlarenja i krajobrazne arhitekture na prijavu na Natječaj za najljepše uređenu okućnicu i balkon na području Općine Viškovo u 2022. godini.


Prijave na natječaj dostavljaju se osobno u uredu Turističke zajednice općine Viškovo (Viškovo 31), telefonom na 051/257-591 ili e-mailom na [email protected] do 31. svibnja.


Najljepše uređeni objekti u Općini Viškovo biraju se u dvije kategorije: najljepše uređena okućnica privatne kuće te najljepše uređen balkon privatne kuće ili zgrade.
Objekte na natječaj mogu prijaviti stanovnici Općine Viškovo, bez obzira na vlasništvo. Već nagrađeni mještani ne mogu se prijaviti dvije godine od dodijeljene nagrade.


Uređenost okućnica ili balkona privatne kuće ili stana stambene zgrade ocjenjivat će se prema tri kriterija: cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja), opremljenost (natpis ulice, kućni broj, uređena ograda) te nalazi li se prijavljeni objekt na glavnoj prometnici, centru ili u funkciji turizma.


Prijavljene objekte obići će stručno povjerenstvo, ocijeniti ih i fotografirati, i na temelju ukupne ocjene dodijeliti prigodne nagrade.


U obje kategorije bit će dodijeljene tri nagrade, odnosno poklon-bonovi: za prvo mjesto 1.000 kuna, za drugo mjesto 700 kuna i za treće mjesto 400 kuna.