Dvorana nije bila puna

Bili smo na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Kostreni. Evo kako je bilo i koga smo sve vidjeli

Barbara Čalušić

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Thompson je uoči koncerta posjetio grob poginulog kostrenskog branitelja Ivice Opačka Paje dok mu je u službenim prostorima Komunalnog društva Kostrena uručeno priznanje UDVDR-a Kostrena za, kako su istaknuli, neprocjenjiv doprinos nepobjedivosti Hrvata u ratu i miruSnimio Ivica Tomić


Snimio Ivica Tomić


KOSTRENA »Dolazak Hrvata« pjesma je kojom je Marko Perković Thompson otvorio svoj »zabranjeni« koncert u Sportskoj dvorani Kostrena. Iako su organizatori očekivali oko 3.500 posjetitelja, dvoranu je ispunilo tek nešto više od dvije i pol tisuće Thompsonovih fanova koji su zajedno sa svojim omiljenim pjevačem euforično pjevali od početka do kraja koncerta.
– Evo me konačno u ovom hrvatskom kraju. Bilo je nekih problema oko koncerta, no to sad nećemo spominjati, poručio je Thompson na početku koncerta pozvavši publiku na »zajedništvo i širenje prijateljske, dostojanstvene atmosfere«. Više puta tijekom koncerta s bine se pozivalo na ljubav prema Bogu i domovini.


Bakljada


Iako si je po svemu sudeći organizator dao truda da se izbjegnu ekscesi, MPT je dva puta prekidao koncert zbog baklje zapaljene na parketu dvorane, čak je i na drugoj bakljadi pozvao redare da izvedu izgrednike. Na skandiranje ZDS-a koje je u pauzama pjesama dopiralo iz publike, nije reagirao, da bi uostalom tako u drugom dijelu koncerta započeo i svoj prvi hit »Čavoglave« koji je bacio u delirij publiku na njegovom kostrenskom koncertu.


Publika je još skandirala »U boj, u boj«, »Zovi samo zovi« i »Ovo je Rijeka«, a osim crnih majica, tu i tamo su provirivali šalovi s ustaškim pozdravom, majice s grbom HOS-a te zastave s početnim bijelim poljem.


Različita publika


Da je Thompsonova publika doista svih uzrasta dokazao je i koncert na kojem se moglo vidjeti i posve male djece, kao i mnoštvo uživljenih adolescenata koji stoje u prvim redovima i, osim što znaju sve pjesme MPT-a, najgorljivije uzvikuju ustaški pozdrav.


Zanimljivo, na kostrenskom koncertu u prvom redu našle su se i tri redovnice.Od »viđenijih« fanova kostrenski je koncert posjetio i kontroverzni Velimir Bujanec, Josip Jurčević, Dinko Beaković dok su kostrensku političku scenu predstavljali samo članovi HDZ-a. MPT-a je cijelo vrijeme tijekom koncerta portretirao slikar Charles Bilich.


Thompson je uoči koncerta posjetio grob poginulog kostrenskog branitelja Ivice Opačka Paje dok mu je u službenim prostorima Komunalnog društva Kostrena uručeno priznanje UDVDR-a Kostrena za, kako su istaknuli, neprocjenjiv doprinos nepobjedivosti Hrvata u ratu i miru.


Thompson u Primorju ostaje još i sutra te će biti gost na misi u Kastvu.


Snimio Ivica Tomić


Snimio Ivica TomićSnimio Ivica Tomić


Snimio Ivica TomićSnimio Ivica Tomić


Snimio Ivica TomićSnimio Ivica Tomić


Snimio Ivica Tomić