Konvencija

VIDEO Bili smo na 10. Rijeka Tattoo Expou, evo što smo zabilježili

Vedran Karuza

Screenshot Vedran Karuza

Screenshot Vedran Karuza

Expo je u tri dana ugostio 92 tattoo artista iz desetak europskih zemaljaDanas završava 10., jubilarni Rijeka Tatoo Expo, u tri dana ugostio je 92 tattoo artista iz desetak europskih zemalja.


Što smo ondje zabilježili pogledajte u videu Vedrana Karuze.

Organizatorica Mia Mohorić ističe da su uz puno napora i truda uspjeli realizirati jubilarnu konvenciju.


“Sudjeluju 92 tattoo artista, na što smo izuzetno ponosni.


Premda je to manji broj nego što dvorana inače može primiti, ponosni smo jer je bilo izuzetno teško u vrlo kratkom vremenu sve dogovoriti isplanirati, ali i ljudima doći iz drugih zemalja.


Naime, ovdje se nalaze 92 artista koji dolaze iz desetak europskih zemalja. Uz Hrvatsku tu su, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Grčka ove godine prvi put sudjeluje itd.


Foto galerija: Tattoo Expo 2021 Foto: Vedran Karuza


Svi oni se na konvenciji natječu. Svakog dana u tri do četiri kategorije. Odabiru motive i tetoviraju kroz cijeli dan.


Uvjet je da se tetovaža mora započeti i dovršiti na samoj konvenciji. Ne mogu doći s unaprijed pripremljenim radovima. Spremili smo ukupno 35 nagrada”, ispričala je Mohorić.


Rijeka Tattoo Expo i ove godine ima humanitarnu notu, prikupljaju se sredstva za malog Tina iz Kostrene. U ovu akciju Expo se uključio u suradnji s Općinom i TZ Kostrena te Centrom kulture Kostrena.


“Htjeli bismo zahvaliti svima, bit će nam to velika pomoć pri nabavci pomagala za kretanje po stepenicama i kolica”, zahvalila se Kristina Vilhar.


Luka Cepac jedan je od tattoo artista koji redovito dolazi na expo


“Meni je Rijeka baš super! Vidi se da se ekipa baš trudi. Dolazim i radim na puno tattoo konvencija, ali Rijeka je top! Baš mi je drago. Sretnemo se svi s cijelog Balkana, baš je ‘najs'”, ispričao je Cepac.


Posjetitelji su kroz sva tri dana mogli uživati u dodatnom zabavnom programu, uzključujući ples na svili, ples na trapezu i suspenzije. Zadnjeg dana odražava se tattoo kviz.


Svi posjetitelji mogu sudjelovati, a nagrade su izuzetno bogate.