2,6 milijuna kuna za radove na igralištu

Bakarski stadion dobit će nove svlačionice

Sanja Gašpert

Bakarski stadion iz boljih vremena, bez korone / Foto D. ŠKOMRLJ

Bakarski stadion iz boljih vremena, bez korone / Foto D. ŠKOMRLJ

Aplicirali smo i prema Ministarstvu turizma i sporta, oni imaju otvoren natječaj po pitanju komunalne infrastrukture u sportu, pa se nadamo da bismo možda mogli i na tom natječaju proći. Ukupna vrijednost spomenutih radova je 3,1 milijun kuna, a ako budemo u prilici od Ministarstva dobiti novac, zatvorili bismo čitav projekt u cijelosti, kaže RončevićBAKAR – U novu, 2021. godinu bakarski nogometni klub Borac krenuo je s izgradnjom novih svlačionica. Prema riječima predsjednika NK Borac Milana Rončevića, u ovogodišnjem je proračunu Grada Bakra osigurano 2,6 milijuna kuna za izgradnju novih svlačionica. Građevinska dozvola je dobivena i u Klubu se nadaju za nekoliko dana raspisati natječaj za izvođača radova.– Trebalo je to biti prošle godine, ali s obzirom na sve što se zbivalo odustalo se od postupka, ali ove će godine Grad Bakar krenuti s time. Aplicirali smo i prema Ministarstvu turizma i sporta, oni imaju otvoren natječaj po pitanju komunalne infrastrukture u sportu, pa se nadamo da bismo možda mogli i na tom natječaju proći. Ukupna vrijednost spomenutih radova je 3,1 milijun kuna, a ako budemo u prilici od Ministarstva dobiti novac, zatvorili bismo čitav projekt u cijelosti, kaže Rončević.


Dodaje kako će objekt biti izgrađen po standardima Hrvatskog nogometnog saveza što se tiče veličine i broja prostorija, a u sklopu objekta bio bi i jedan mali ugostiteljski objekt, koji bi također bio u službi kluba.

– Građevinska dozvola za izgradnju novih svlačionica dobivena je još 2019. godine. Natječajni postupak trajat će dvadesetak dana, nakon toga ide odabir izvođača, rokovi žalbe, uvođenje u postupak. Mislim da bi radovi, ako sve bude u redu, mogli početi sredinom ožujka. Naravno, to znači da ćemo morati tražiti zamjenski teren, ali se nadamo da bismo na Krasici mogli i odraditi čitav trenažni proces, ali i biti domaćini, zaključuje Milan Rončević.