Vozni red

Autotrolejeva linija 1A od ponedjeljka opet vozi do centra grada

Marinko Glavan

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Skraćena trasa linije 1A izazvala je veliko nezadovoljstvo putnika, no sada će 1A prometovati do Jelačićevog trga, u intervalima od otprilike sat vremenaRIJEKA Autobusi Autotroleja na liniji 1A od ponedjeljka, 4. ožujka, ponovno će prometovati od Marčeljeve Drage do centra grada, objavljeno je jučer iz javnog gradskog prijevoznika.


Linija 1A, odlukom uprave Autotroleja od 14. siječnja ove godine bila je skraćena na način da su autobusi prometovali samo od Marčeljeve Drage do prenoćišta Kantrida, gdje su putnici koji su nastavljali putovanje prema centru Rijeke morali presjedati na autobus na liniji broj 1. Skraćivanje trase linije 1A iz Autotroleja je tada bilo pravdano nedovoljnim brojem vozača za održavanje dotadašnjeg voznog reda, no izvještaj direktora Autotroleja Alberta Kontuša Nadzornom odboru društva pokazao je, o čemu je pisao Novi list, da su polasci i linije reducirani i zbog nedovoljnog broja ispravnih autobusa.


Skraćena trasa linije 1A izazvala je veliko nezadovoljstvo putnika koji se tom linijom koriste, ali i Vijeća Mjesnog odbora Kantrida, čiji su članovi priopćenjem iskazali nezadovoljstvo činjenicom da stanovnici Marčeljeve Drage do centra putuju gotovo sat vremena, čime je ovo gradsko naselje, po pitanju usluge javnog prijevoza, efektivno bilo pretvoreno u prigradsko. Prošlog tjedna je na temu linije 1A bio održan i sastanak članova VMO Kantrida na čelu s predsjednikom Milanom Popadićem i pročelnice gradskog Odjela za komunalni sustav Irene Miličević te direktora Autotroleja Alberta Kontuša, na kojemu je dogovoreno da će se linija 1A vratiti na trasu do centra grada.
Tako će od početka idućeg tjedna stanovnici Marčeljeve Drage opet imati izravnu liniju do središta grada koja će prometovati do Jelačićevog trga, u intervalima od otprilike svakih sat vremena.