Linije 18/18B

Autotrolej: Od utorka novi vozni red na linijama za Kastav

Vladimir Mrvoš

VEDRAN KARUZA

VEDRAN KARUZARIJEKA – Iz Komunalnog društva Autotrolej priopćili su da od utorka, 16. kolovoza počinje vrijediti novi vozni red na linijama 18 i 18B koje prometuju iz Rijeke prema Kastvu, te se uvodi i nova minibus linija 18A Kastav – Brnčići – Viškovo – Kudeji – Kastav.


Linija će prometovati za Viškovo i Kudeje za vrijeme školske nastave, a za vrijeme praznika prometovat će do Brnčića.


Novost u prometovanju linija 18 i 18B je da prometuju kružno, odnosno svi polasci koji iz Rijeke prometuju preko Rubeša do Kastva (linija 18) vraćaju se preko Rešetara u Rijeku (linija 18B). Također, vrijedi i obrnuto, linija 18B iz Rijeke preko Rešetara do Kastva, odnosno Spinčića, te se preko Rubeša vraća prema Rijeci kao linija 18. Time su korisnici s područja Rubeša i Rešetara dobili dvostruko više polazaka prema Rijeci, jer mogu koristiti obje linije. Liniju koju su koristili kao i do sada, te novu, kružnu liniju u suprotnom smjeru.
U KD-u Autotrolej naglašavaju kako prva tri jutarnja polaska na liniji 18B, te onaj u 7.55 iz Kastva presjedaju s linije 18B na liniju 18 na stajalištu Bačići. Autobus linije 18B prometovat će do kružnog toka na Martinkovcu i vratiti se u Kastav. Presjeda se i na zadnjem večernjem polasku iz Rijeke. Linija 18 iz Rijeke za Kastav, na kružnom toku Martinkovac presjeda se na liniju 18B za Rešetare i Brnčići. Radnim danom nema presjedanja na liniju 2 na Srdočima. I prvi jutarnji polazak prometuje do Rijeke.


Vikendom svi polasci na linijama 18 i 18B prometuju do Srdoča gdje se ostvaruje veza s linijom 2. Vozači gradske linije 2 dužni su čekati liniju 18/18B. Na displejima linije 2 u pravcu Srdoča pisat će da je veza s linijom 18 za Kastav, isto kao što piše na liniji 7 za Pehlin vikendom.