Pomoć Baniji

 Armada krenula u izgradnju stambenih kućica za stradalnike potresa. Hitno joj treba pomoć u materijalima 

Edi Prodan

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Poziv je više nego hitan jer se i na područjima gdje se nalazi na tisuće stradalnika očekuje veliko zahlađenje sa snijegom koji će sasvim sigurno donijeti dodatna oštećenja.Od prvog trenutka, od prvih sati nakon potresa Armada je u punom pogonu. Pomaganje Petrinji i svim ostalim pogođenim područjima je po njihovom razmišljanju na samim počecima. Pa su tako pokrenuli inicijativu koja po svojoj kompleksnosti i korisnosti može biti primjer i svima drugima. Armada je naime pokrenula izgradnju montažnih kućica za stradalnike potresa!


To je jadini ispravni put jer će se na taj način, preuzmu li i dugi ovakvo razmišljanje, domaćim materijalima, znanjem i pameću graditi privremene domove za one koji su ih u nedavnoj tragediji izgubili. Zbog čega moliti “međunarodnu zajednicu” kad možemo poruka je najnovije Armadine inicijative!
“Molimo sve tvrtke koje su u mogućnosti donirati materijal za izgradnju montažnih kućica za najpotrebitije na potresima pogođenim područjima Siska, Petrinje i Gline da nam se što prije jave na mail udruge: [email protected] ili na broj telefona 097/705-5472.”, stoji u Armadinim priopćenju.


Ono što im je u najpotrebnije, hitno kako smo rekli, su sendvič paneli debljine 5 cm, trapez limovi, OSB ploče 7, 12 i 18 mm, grede 14×12, rogovi 10×10, štafle 5×8 (4 metra dužine), plave palete 120×80, staklena vuna, stirodur 5 cm, stiropor 5 i 8 cm, šarafi za knauf, vijci, električni kablovi, utičnice, prekidači, kanalice, dvokrilni PVC prozori maksimalne širine od jednog metra, PVC vrata do 200 cm visine, linoleum, parna brana odnosno folija i pur pjena.
Poziv je više nego hitan jer se i na područjima gdje se nalazi na tisuće stradalnika očekuje veliko zahlađenje sa snijegom koji će sasvim sigurno donijeti dodatna oštećenja. Kakva će biti kvaliteta života ljudi u takvim okolnostima, bolje je i ne pomisliti. Stoga, nastavimo pomaganje. Ono ne smije stati jer posljedice će se jako dugo otklanjati. Bilo je divno vidjeti Hrvatsku kako pomaže u prvim danima nakon potresa, sada je najvažnije s time nikako ne stati!