Dan žena

Andrej Poropat mještankama Svetog Kuzma dijelio ruže

P. N.

Foto MO Sveti Kuzam / Facebook

Foto MO Sveti Kuzam / Facebook

Neka sve naše žene znaju da nisu same i da zaista ima puno muškaraca koji shvaćaju da su i sami pozvani boriti se za ravnopravnost žena u svakom smislu, rekao je PoropatVijeće Mjesnog odbora “Sveti Kuzam” je u suradnji s mještankama u petak povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena organiziralo druženje mještanki Svetog Kuzma i gošći iz Sušačke Drage, u Hrvatskom domu Sveti Kuzam.


 


Veseli skup  je otvorio Lorenzo Tommasi, predsjednik Vijeća MO Sveti Kuzam, pozdravio sve mještanke i čestitao im Međunarodni dan žena. Zahvalio se svima na odazivu te je predstavio Andreja Poropata, predsjednika Gradskog vijeća grada Rijeke, koji je svakoj ženi poklonio ružu, priopćeno je iz MO Sveti Kuzam.
Gospodin Andrej Poropat obratio se svim mještankama s riječima: „Od srca vam čestitam vaš dan, ali više od toga – od srca želim da nam svaki dan bude plodan u našoj borbi za ravnopravnost na svim poljima. Da bismo do kraja izgradili društvo koje je jednako prijatelj žena kao i muškaraca – potrebna nam je svima svijest o tome da su međusobne razlike neupitne, ali da su one jednako vrijedne, da nema dominantnijeg ili vrjednijeg među spolovima. Trebamo mijenjati sebe. Neka sve naše žene znaju da nisu same i da zaista ima puno muškaraca koji shvaćaju da su i sami pozvani boriti se za ravnopravnost žena u svakom smislu.“


 


Uz pjesmu i veselje Kuzmarke su svečano proslavile ovaj dan. Malobrojni muškarci-volonteri, potrudili su se odsvirati i otpjevati pjesme za raspoloženje i ples.


Sveti Kuzam, Dan žena, Andrej Poropat


Sveti Kuzam, Dan žena, Andrej Poropat 


    


Sveti Kuzam, Dan žena, Andrej Poropat


Sveti Kuzam, Dan žena, Andrej PoropatSveti Kuzam, Dan žena, Andrej Poropat


Sveti Kuzam, Dan žena, Andrej Poropat