Spektakl na Trsatu

ADVENTSKA ČAROLIJA Tisuće lampica zasvjetlile na Gradini

Jakov Kršovnik

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZARIJEKA Treće izdanje “Adventa na Gradini” otvoreno je spektakularnim paljenjem 16 kilometara lampica postavljenih duž i oko Trsatske gradine i prigodnim vatrometom.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZAPosjetitelji su se počeli skupljati već od ranog popodneva kako bi uhvatili najbolja mjesta za fotografiranje i uživanje u svjetlećoj rapsodiji.
Paljenje lampica upriličeno je u novogodišnjem stilu pa je tako uz popularno odbrojavanje do nule bio pripremljen i vatromet. Posjetitelji su bili mahom oduševljeni, a Irina, Lorena i Stella, “božićne entuzijastice” iz Rijeke, bile su posebno zadovoljne vizualnim dojmom i vatrometom.


Snimio Vedarn KARUZA


Snimio Vedarn KARUZA 


Nakon vatrometa nastupili su Vivien Galletta i Voljen Grbac, a u Nugentovom parku brojne domaće i strane uspješnice svirali su “Dellboysi”.


Uz lampice, posjetitelje na Gradini kroz prosinac čeka i bogat program te raznovrsna ponuda hrane i pića. Najmlađi se mogu fotografirati s Djedom Mrazom svake srijede, subote i nedjelje u popodnevnim satima, dok je u Nugentovom parku klizalište otvoreno radnim danom od 13 do 22, a vikendom od 10 do 23 sata.Štandovi nude bogat gastronomski izbor za svakoga: od fritula i palačinki, do brze hrane i nezaobilaznog kuhanog vina, a posjetitelje čekaju i štandovi sa suvenirima te prekrasni ručni radovi anđelića i snjegovića od drva.


Sveti Nikola tradicionalno stiže šestog prosinca, dok će uprizorenje živih jaslica Zajednice Krista Kralja biti 22. prosinca. Uz brojne glazbene nastupe tijekom mjeseca bit će organiziran i doček Nove godine uz klapu “Nevera” i DJ-a Šošu.