Javni poziv Zaklade FIPRO

150 tisuća kuna inovativnim riječkim proizvodima i uslugama

Ingrid Šestan Kučić

NL arhiva

NL arhiva

Pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 35 tisuća kuna te maksimalnom iznosu od 50 tisuća kuna 


RIJEKA – Zaklada FIPRO, u suradnji Gradom Rijeka, objavila je javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja grada Rijeke. U sklopu javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija za mjeru Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, na raspolaganju je 150 tisuća kuna, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 35 tisuća kuna te maksimalnom iznosu od 50 tisuća kuna.


Javni pozivi su otvoreni do 15. prosinca, a sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva utvrđeni koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području grada Rijeke te fizičke osobe, nositelji inovativnih ideja koji su spremni registrirati gospodarsku djelatnost na način da im sjedište bude na području grada Rijeke. Ovim pozivom se nastavlja suradnja Grada Rijeke i Zaklade preko koje je Grad posljednjih godina, plasirao oko pola milijuna kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima sa sjedištem na području grada Rijeke za razvoj inovativnih poduzetničkih projekata u cilj stvaranja konkurentnog i održivog poduzetništva.