Radionica

Crikveničani u prilici za obilne potpore: Kako doći do 204 tisuće bespovratnih kuna

Franjo Deranja

foto: Franjo Deranja

foto: Franjo Deranja

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može doći i do 204 tisuće kuna bespovratnog novca!CRIKVENICA – Crikveničani imaju priliku doći do značajne potpore u visini od 60 posto ukupno potrebnih sredstava ili čak više od 200 tisuća bespovratnih kuna za energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća! Besplatna edukativna radionica za građane o tome bit će održana u srijedu, 29. rujna, u 17 i 30, u Dvorani „Zora“ („Stara škola“, Vinodolska ulica 1, drugi kat) a odgovorit će na pitanje kako to ostvariti i educirati građane o načinima energetske obnove njihovih kuća. Radionicu organiziraju Grad Crikvenica i tvrtka Delfin grupa d.o.o., a vodit će ju član Delfin grupa dr. Siniša Krunić, mag.ing.mech., koji je stručnjak upravo u toj oblasti.


Cilj ovog programa je poticanje primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Time će se smanjiti količine klasične energije potrebne za grijanje i hlađenje i ostvariti financijske uštede te poboljšati kvaliteta boravka u obiteljskim stambenim prostorima.


Građanima će se tako, za legalno izgrađene stambene objekte, do 60 posto sufinancirati povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova njihovih kuća, zatim stropova, podova, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.
Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može doći i do 204 tisuće kuna bespovratnog novca!


Na javni poziv mogu se javiti građani čije kuće imaju do 600 četvornih metara ili do tri stambene jedinice te više od 50 posto površine namijenjene stanovanju. Svatko od zainteresiranih treba u takvoj kući imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća sasvim legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se mogu prijaviti građani čije kuće imaju energetski razred C ili niže.


Građani mogu na radionicu donijeti dokumentaciju svog stambenog objekta i potražiti savjet vezano uz mjere, legalnost objekta ili pojedinosti o vlasništvu. Za sudjelovanje na radionici trebat će prijava pa se svi zainteresirani mogu prijaviti na adresu: [email protected] , i to najkasnije do srijede, 29. rujna, do 10 sati, da bi se mogli za sve nazočne pripremiti odgovarajući materijali.
Broj sudionika na radionici bit će ograničen, rad će se odvijati sukladno epidemiološkim mjerama a svaki sudionik trebat će imati masku.