Novi natječaj

Rad v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Opatija otvorenim pismom podržalo 94 od 105 zaposlenika

Aleksandra Kućel Ilić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Svojim potpisima iskazujemo zadovoljstvo dosadašnjim načinom rada i pružamo podršku našoj v. d. ravnateljice u daljnjem radu – piše u pismu podrške djelatnika vrtića Aleksandri Tramontana.OPATIJA – Nakon što je zbog formalnih nedostataka prethodnog natječaja ponovljen natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Opatija, djelatnici su, potpisivanjem pisma podrške, izrazili svoje mišljenje o dosadašnjem radu Aleksandre Tramontana, v. d. ravnateljice ove predškolske ustanove. Od 105 djelatnika vrtića u Opatiji, pismo podrške potpisalo je njih 94, a osim medijima, dostavili su ga i opatijskom gradonačelniku, njegovoj zamjenici, predsjednici Gradskog vijeća Opatije, vijećnicima, kao i članovima Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija.


– Temeljem nalaza prosvjetne inspekcije u srpnju ove godine, zbog proceduralne pogreške, Dječji vrtić Opatija morao je ponoviti natječaj za ravnatelja. Upoznati smo i da je odluka o raspisivanju natječaja donijeta na sjednici Upravnog vijeća održanoj 2. rujna 2021. godine te da će njegova objava uslijediti u narednim danima. Također, poznato nam je da će se dosadašnja ravnateljica te aktualna v.d. ravnateljice Aleksandra Tramontana ponovno javiti na natječaj. Izabrana je za ravnateljicu i stupila na funkciju u srpnju 2020. godine te je tijekom svojeg jednogodišnjeg mandata kvalitetno obavljala posao ravnatelja, stoga smatramo da bi na toj funkciji trebala i dalje ostati te ju u tim nastojanjima i podržavamo.


Aleksandra Tramontana Foto Marina KIRIGIN


Posebno uznemiruje činjenica da je aktualna ravnateljica smijenjena zbog proceduralne pogreške koja se dogodila prije njezinog preuzimanja funkcije, unatoč tome što je profesionalno i predano izvršavala svoje obaveze, no ipak zbog toga mora snositi posljedice, kao i ostali djelatnici vrtića.


Uspješna suradnja
Tijekom prošle pedagoške godine u vrtiću su promptno realizirane određene aktivnosti koje se odnose na sigurnost i zaštitu djece, a na koje se čekalo duži niz godina unatoč tome što su na njih upozoravali i odgojitelji, i stručni suradnici, i roditelji djece. Pokrenute su te završene brojne aktivnosti i projekti uz koje je DV Opatija ponovo postao vidljiviji i prepoznatljiviji u lokalnoj i široj zajednici te smo prošlu pedagošku godinu vrlo uspješno okončali zajedničkim radom i suradnjom, unatoč izazovnim okolnostima rada uslijed pandemije uzrokovane bolešću COVID-19.


Niz epidemioloških mjera, izolacije pojedinih odgojno-obrazovnih skupina, zahtijevali su specifične, brze i učinkovite organizacijske odluke. No, aktualna v.d. ravnateljice je u suradnji s odgojiteljima, stručnim timom te ostalim djelatnicima uspješno surađivala uvažavajući sugestije djelatnika te rukovodila novonastalim zahtjevima i time pokazala da je dorasla zadatku za koji je izabrana. Ponosni smo na činjenicu da niti u jednom trenutku nije došlo do potpunog zatvaranja naših vrtića te smo time omogućili zbrinjavanje djece roditelja koji su radili.


Također, dobrom organizacijom rasporeda odgojitelja nije dolazilo do većeg opterećivanja dnevnog neposrednog rada, što se događalo u nekim vrtićima u okolnim lokalnim sredinama – navelo je u pismu podrške ravnateljici 94 djelatnika DV Opatija.


Kontinuitet rada


– Svojim potpisima iskazujemo zadovoljstvo dosadašnjim načinom rada i pružamo podršku našoj v. d. ravnateljice u daljnjem radu te napominjemo da ćemo u tim nastojanjima kao djelatnici vrtića iskoristiti sva raspoloživa sredstva. Želja nam je održati ovakav kontinuitet rada i međusobne suradnje koji jamči zadovoljstvo djelatnika, roditelja i, ono što je najvažnije, zadovoljstvo djece. Vjerujemo da ćete mišljenje kolektiva uvažiti prilikom donošenja odluke.


Mišljenja smo da bi ovaj natječaj trebao biti samo formalnost te da bi izbor ravnateljice Aleksandre Tramontana trebao biti ponovljen, odnosno potvrđen. Smatramo da bi drugačija odluka bila nekorektna i nepravedna – smatraju djelatnici DV-a Opatija.