ULAGANJE U OBRAZOVANJE

Primorsko-goranska županija u škole tijekom ljeta uložila pet milijuna kuna

Barbara Čalušić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Radovi su tekli punom parom i investirano je oko pet milijuna kuna u održavanje objekata, rekao je MamulaRIJEKA – Uoči nedjeljnih dopunskih izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave iz reda pripadnika nacionalne manjine, sutra će u Opatiji biti održana sjednica Županijske skupštine. Na izborima u nedjelju birat će se dva predstavnika srpske i jedan predstavnik talijanske nacionalne manjine koji će ih zastupati u Skupštini.


Dožupan Petar Mamula jučer je na susretu s novinarima pozvao predstavnike manjina da iskoriste svoje građansko pravo.


– Ja kao predstavnik jedne od tih manjina pozivam i pripadnike srpske i pripadnike talijanske manjine da izađu na izbore i daju što veći legitimitet kandidatima koji će putem Skupštine zastupati njihova prava, poručio je Mamula.
Najavio je kako je na dnevnom redu sjednice Županisjke skupštine više točaka, a vijećnici će, izme u ostalog birati i potpredsjednika Skupštine, a pred njima će se naći i izvješća o proračunu i radu župana.
Mamula u povodu Svjetskog dana turizma čestitiao svim turističkim radnicima u Primorsko-goranskoj županiji i zahvalio se svim građanima koji su iskoristili mogućnost samostalnog popisivanja stanovništva zbog čega je PGŽ prva je županija nakon Grada Zagreba po broju samopopisanih osoba.


– Što se školstva tiče, ljeta u Županiji nije bilo. Radovi su tekli punom parom i investirano je oko pet milijuna kuna u održavanje objekata, rekao je Mamula ističući pritom ulaganja u sustav centralnog grijanja Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci, izmjenu vanjske stolarije Osnovne škole Bakar, energetsku obnovu sportske dvorane Osnovne škole Klana, radove na školskoj sportskoj dvorani Medicinske škole koji ide prema terminskom planu, početak dogradnje škole na Rabu koji je zakazan za 1. listopada i opremanje učionica i kabineta Osnovne škole Drago Gervais Brešca u Matuljima za koju je izdvojeno 100 tisuća kuna.


Pročelnik Ureda županije Goran Petrc izvijestio je o raspodjeli sredstava za pokroviteljstvo manifestacija koje se održavaju od lipnja do prosinca. Ukupno je dodijeljeno 622 tisuće kuna za 142 programa različuitih udruga s područja PGŽ-a. Svakom programu je odobreno oko 4.500 kuna, a najviše odobreno za državno natjecanje u sportu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koje će se održati u listopadu u Crikvenici.


– Ovo je zadnji raspored sredstava za ovu godinu za financiranje programa udruga, rekao je Petrc dodajući kako je u PGŽ-u na godišnjoj razini sufinanciran 381 program s 2,8 milijuna kuna dok se vatrogasna zajednica, HGSS i ostale organizacije od interesa za civilnu zaštitu dodatno financirane s oko tri milijuna kuna.