Povratak zime

Osjetno zahlađenje je stiglo: U Fužinama i na Platku pada snijeg, sutra moguća susnježica na Kvarneru

P. N.Iako su sve prognoze najavljivale zahlađenje u večernjim satima čini se da je ono stiglo nešto ranije.


Snijeg i to prilično jako, pada na Platku što potvrđuju i slike s parkirališta i u podnožju Radeševa.

Također snijeg pada i u Fužinama, odnosno na praktično cijelom području Gorskog kotara.Očekuje se i nekoliko desetaka centimetara novog snješnog pokrivača.


Prognoza DHMZ-a navodi kako se danas očekuje promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i uz njega. Uz lokalno izražene pljuskove duž obale mjestimice grmljavina, a u gorju i snijeg, osobito u drugom dijelu dana. Uz pad temperature navečer će snijega biti i u nizinama unutrašnjosti. Nastat će novi snježni pokrivač, u gorju mjestimice deblji. Umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša temperatura uglavnom između 6 i 11, popslijepodne osjetno niža, osobito u gorju, dok će na Jadranu većinom biti od 9 do 13 °C.


Za sutra se također najavljuje promjenjivo, na Jadranu mjestimice kiša, osobito na jugu gdje može biti i grmljavine, dok na sjevernom dijelu moglo pasti malo susnježice. U unutrašnjosti povremeno pljuskovi susnježice i snijega, u Gorskome kotaru i Lici daljnje povećanje snježnog pokrivača. U Podravini bi oborina mogla posve izostati. Vjetar slab do umjeren većinom sjeverozapadni i sjeveroistočni. Uz obalu ujutro još ponegdje umjerena bura, prijepodne uglavnom umjeren i jak jugozapadnjak, jugo i oštro, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak i buru koja će navečer podno Velebita opet imati olujne udare. Najniža temperatura od -4 do 1, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna od 0 do 4 na kopnu, te od 6 na sjevernom do 13 °C na južnom dijelu naše obale Jadrana.