Novi „Sporazum o suradnji“

Potpisnici sporazuma ohrabrili mlade da se obrazuju, aktiviraju i svakako ostanu u svom zavičaju

Marin Smolčić

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske kao krovno predstavničko tijelo studenata stručnih studija i Savjet mladih Ličko-senjske županije potpisali su „Sporazum o suradnji” čime su osnažili i potvrdili dosadašnju vrlo uspješnu međusobnu suradnju.ZAGREB/GOSPIĆ S ciljem bolje povezanosti i buduće suradnje predsjednik Savjeta mladih Ličko-senjske županije Petar Butorac  zajedno s Filipom Marinovićem, predsjednikom Vijeća studenata veleučilišta i viskoh škola Republike Hrvatske održao je radni sastanak na Edward Bernays University College-u u Zagrebu.


Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske kao krovno predstavničko tijelo studenata stručnih studija i Savjet mladih Ličko-senjske županije potpisali su „Sporazum o suradnji” čime su osnažili i potvrdili dosadašnju vrlo uspješnu međusobnu suradnju.


Glavno područje budućeg zajedničkog djelovanja  uvelike će se posvetiti temama od značajne važnosti za studente i mlade kao što su obrazovanje, zdravlje i razna događanja kulturnog i sportskog karaktera. Posebna pažnja pridonijet će se edukacijama za mlade kojima bi, uvjereni su potpisnici sporazuma, ohrabrili mlade da se obrazuju, aktiviraju i svakako ostanu u svom zavičaju. Predsjednik Vijeća studenata Filip Marinović je pri tome izjavio:
-Napori i aktivnosti Ličko – senjske županije, njenog Savjeta mladih, ali i uspješna suradnja s Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću odličan su primjer kako stimulirati mlade da ostaju, djeluju i školuju se u svom zavičaju! Imajući to na umu iznimno sam zadovoljan što je došlo do potpisivanja ovog sporazuma, rekao je Filip Marinović


Predsjednik Savjeta mladih Ličko-senjske županije  Petar Butorac istaknuo je kako potpisivanje ovoga sporazuma nije samo određena vrsta forme, nego je ovaj jedan od načina kako Savjet mladih Ličko-senjske županije želi djelovati u novom mandatu. Kako pri tome ističu, „potrebno je prepoznati ključne aktere u područjima na kojim mladi djeluju, sastati se s njima i raspraviti kako zajedničkim snagama možemo stvoriti bolji standard za mlade na svim razinama.