RAZVOJ POTENCIJALA

Potpisani ugovori o dodjeli županijskih potpora za male i mikro poduzetnike Gorskog kotara

Hina

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Ugovore su poduzetnicima uručile zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Alessandra BanRIJEKA – Malim i mikro poduzetnicima i obrtnicima Gorskog kotara u četvrtak je dodijeljeno 11 potpora iz županijskog Programa potpora male vrijednosti za razvoj turističkog poduzetničkog potencijala, vrijednih 53 tisuće eura.


Primorsko-goranska županija prvi puta provodi taj program, a novac se odobrava za nabavu opreme ili dijelova opreme za razvoj i unapređenje ugostiteljskih kapaciteta.


Foto Vedran Karuza


Ugovore su poduzetnicima uručile zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Alessandra Ban.
Pročelnica Alessandra Ban rekla je da je cilj programa ravnomjerniji razvoj turizma na području županije, jačanje sadržajnosti i kvalitete turističkog proizvoda Gorskog kotara.


Foto Vedran Karuza


U županijskom proračunu je za tu namjenu osigurano ukupno 90 tisuća eura.


„Iako Gorski kotar ima izraziti potencijal za razvoj održivog turizma, tek oko jedan posto turističkog prometa u županiji odvija se na tom prostoru, koji čini 35 posto kopnenog teritorija županije. Stoga će se, zajedno s potporama razvoju javne turističke infrastrukture, koja se dodjeljuje gradovima i općinama Gorskog kotara, ovaj program za poduzetnike i obrtnike provoditi i ubuduće,“ kazala je.


Foto Vedran Karuza