NABAVA

Potpisan ugovor vrijedan 31 tisuću eura: Grad Kraljevica nabavlja dva spremnika za otpad i kompost

Jakov Kršovnik

Ugovor potpisali Dalibor Čandrlić i Kristijan Jurišić

Ugovor potpisali Dalibor Čandrlić i Kristijan JurišićKRALJEVICA – Grad Kraljevica potpisao je s tvrtkom EOL-EKOSA ugovor o nabavi dva velika metalna spremnika za odlaganje papira te dva spremnika za odlaganje plastike, kao i osam koševa za pseći izmet te 150 kompostera za korištenje građanima. Ugovor vrijedan 30,9 tisuća eura su, nakon provedenog postupka javne nabave, potpisali kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić te direktor EOL-EKOSA Kristijan Jurišić. Četrdeset posto iznosa financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


– Predmetnim ugovorom nabavit će se dva velika metalna spremnika od četiri kubna metra za odlaganje papira te dva spremnika za odlaganje plastike. Spremnici su nadzemni i samostojeći, izrađeni od čelika, nepropusni na kišu, dizajnirani tako da pružaju otpor vjetru i smanjuju mogućnost prevrtanja, otporni na vatru, a otvaraju se pomoću elektroničkog ključa.


Nabavlja se i osam koševa za pseći izmet od 30 litara koji će se postaviti uz šetnice na području grada te 150 kompostera zapremnine 400 litara koji će se podijeliti građanima putem Javnog poziva za kompostiranje vlastitog biootpada iz kućanstva, navode iz kraljevičke gradske uprave te najavljuju i daljnja ulaganja u sustav za prikupljanje otpada.