KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU

Pogledajte performans Ane Blečić Jelenović: Pokazala svima kako će čistiti vandalske grafite u Rijeci

Aneli Dragojević Mijatović

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZARIJEKA – Ana Blečić Jelenović, kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Liste za Rijeku, demonstrirala je jučer uklanjanje grafita uređajem kojim će se, kako je istaknuto, kao riječka gradonačelnica efikasno nositi s posljedicama vandalizma.


Događaj, odnosno performans upriličen je kod južnog pročelja (prema tržnici) zgrade Palazzo Modello (Circolo), a Blečić Jelenovć nam je tom prilikom rekla da se njime želi poručiti da su to odlični aparati koji će, kaže, “sigurno koristiti za čišćenje svih grafita i nekih rezultata koji su vandalizam i kada je vandalizam u pitanju, da nam grad bude čišći i da nam sve bude puno ljepše.” Na pitanje zašto baš ova zgrada, odnosno pročelje, kaže da je riječ o slučajnom odabiru.

– Nije bilo nekog posebnog razloga, već je bila samo stvar performansa, da pokažemo da nam treba akcijski plan, koji je Lista za Rijeku već predložila Gradskom vijeću i Gradsko vijeće je donijelo odluku, međutim nemamo nikakvih rezultata ni povratnih informacija što je po tom pitanju učinjeno. Kad je već to tako, da barem onda ovaj dio očistimo, pa ćemo dalje raditi, rekla je Blečić Jelenović.


Filip Jakovac, član predsjedništva Liste za Rijeku, dodao je da je u vezi performansa važno znati da ne samo što je tako lako ukloniti ove grafite, nego je bitno, a to je, kaže, njima u Listi za Rijeku izrazito bitno, da sve stvari koje rade, sve više idu ka ekologiji.


– Tako je da je uklanjanje ovih grafita potpuno ekološki s oba stroja koji su se danas koristila, naglasio je Jakovac.