VELIK BROJ POSJETITELJA

Počeo „Tjedan odmora vrijedan“: Na Plitvička jezera za 50 kuna

Marin Smolčić

"Broj ulaznica smo zbog epidemioloških razloga limitirali na 6 000 dnevno. Broj posjetitelja je odličan jer nas je poslužilo toplo i suho vrijeme, što se osjeti na svim ulazima u park", kaže ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav KovačevićPLITVIČKA JEZERA – Sasvim očekivano toplo i sunčano jutro je nakon obilnih kiša posvuda u Lici bilo je stvooreno za uspješni početak nacionalne akciju „Tjedan odmora vrijedan“. Po broju posjetitelja svakako prednjači NP Plitvička jezera čiji nam je glasnogovornik Ognjen Borčić definirao poantu ove jesenske turističke priče.


“Vrijeme je jutros „za poželjeti“ i to su iskoristili mnogi posjetitelji. Bookong je ovoga i naredonoga vikenda akcije „Tjedan odmora vrijedan“ izvrstan jer su zaljubljenici Plitvičkih jezera željeli na vrijeme osigurati ulaznice putem e-mail kupnje. Posjetitelji drže socijalnu distancu, nose se zaštitne maske i pazi na sve epidemiološke detalje, rekao nam je glasnogovornik Borčić.


Ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević vrlo je zadovoljan prvim danom akcije.
-Broj ulaznica smo zbog epidemioloških razloga limitirali na 6 000 dnevno. Broj posjetitelja je odličan jer nas je poslužilo toplo i suho vrijeme, što se osjeti na svim ulazima u park. Prevladavaju domaći gosti koji su iskoristili pogodnosti ove akcije i cijene ulaznica smanjenjih na 50 kuna.


Ukupno gledano prvi dan akcije „Tjedan odmora vrijedan“ ispunio je sva naša očekivanja, ustvrdio je ravnatelj Tomislav Kovačević


Bjelogorično ruho našeg najljepšeg nacionalnog parka poprimilo je ovih dana tople boje zbog sve hladnije jeseni, stvarajući onaj poželjni natura-agens dostojan veličanstvenim vizurama ovog dijela godine. Prelijepa u svakom dijelu godine Plitvička jezera i njezin Veliki slap će u narednim danima svakako plijeniti pozornost istinskih zaljubljenika prirodnog iskona koji ovdje svakako najviše dolazi do izražaja.


Tijekom akcije „Tjedan odmora vrijedan“ velike pogodnosti u cijenama ulaznica su uz NP Plitvilčka jezera na područlju Ličko-senjske županije iskazali NP Paklenica, NP Sjeverni Velebit, Park Prirode Velebit i Pećinski park „Grabovača“ iz Perušića.