Kapitalni sportski projekt

Počela izgradnja novog kompleksa na igralištu NK Borac u Bakru. Srušene stare svlačionice i lokal

Sanja Gašpert

Tribine će se također uređivati, a u određenoj fazi i natkrivati. Prema riječima predsjednika NK Borac Milana Rončevića, realizacija projekta trebala je početi prošle godine, ali se od postupka privremeno odustalo zbog situacije s koronavirusom.BAKAR – Rušenjem starog kompleksa sa svlačionicama i ugostiteljskim objektom, na igralištu Nogometnog kluba Borac u Bakru počela je realizacija najavljenog projekta izgradnje novog kompleksa, vrijednog 2,7 milijuna kuna s PDV-om. Sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu Grada Bakra, koji je investitor ovog kapitalnog sportskog projekta.


Nakon što je prije više od godinu dana dobivena građevinska dozvola, za izvođača radova izabrana je tvrtka Kalun gradnja iz Klane. Sam projekt predviđa izgradnju četiri svlačionice, kancelarijskog te ugostiteljskog prostora. Tribine će se također uređivati, a u određenoj fazi i natkrivati. Prema riječima predsjednika NK Borac Milana Rončevića, realizacija projekta trebala je početi prošle godine, ali se od postupka privremeno odustalo zbog situacije s koronavirusom.


– Aplicirali smo i prema Ministarstvu turizma i sporta, oni imaju otvoren natječaj po pitanju komunalne infrastrukture u sportu, pa se nadamo da bismo možda mogli i na tom natječaju proći, a ako budemo u prilici od Ministarstva dobiti novac, zatvorili bismo čitav projekt u cijelosti, kaže Rončević. Dodaje kako će objekt biti izgrađen po standardima Hrvatskog nogometnog saveza što se tiče veličine i broja prostorija, a u sklopu objekta bio bi i jedan mali ugostiteljski objekt koji bi također bio u službi kluba. Provedbom planiranih radova, novi objekt sadržavat će sve potrebne prostorije i sadržaje za odigravanje utakmica prema propisima Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA-e. Nakon provedbe planiranog zahvata svi korisnici sportskog kompleksa će konačno imati normalne uvjete za rad, što će klubu biti dar za više od sto godina aktivnog sportskog rada, ističe Rončević.
U Gradu Bakru očekuju kako bi radovi mogli biti završeni početkom 2022. godine, a dok radovi budu trajali, nogometaši Borca privremeno će se preseliti na Krasicu, gdje će trenirati i igrati prvenstvene utakmice.