ODLIČNE BROJKE

Plitvice opet ostvarile rekord po broju posjetitelja: Do kraja rujna parkom je prošlo više od milijun ljudi

Marin SmolčićPLITVIČKA JEZERA Naš najljepši i nastariji nacionalni park je unatoč brojnim nepovoljnim situacijama u ovoj godini u prvih devet mjeseci postigo izvrsne rezultate pa bi ova godina mogla biti u znaku novoga rekorda. S nama je informacije podijelio glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić.


-U dosadašnjem dijelu ove godine mnoštvo situacija nije nam išlo u prilog: korona, rat u Ukrajini, inflacija i recesija. Zato su nam i ove godine sasvim izostali inače brojni posjetitelji s Dalekog istoka poput Kineza, Japanaca, Tajvana, Južne Koreje… Rat u Ukrajini onemogućio je posjete inače brojnih Rusa i Ukrajinaca. U takvim podosta složenim uvjetima NP Plitvička jezera zabilježio je rekord u prvih devet mjeseci sa 1.036 000 posjetitellja! Rezultat je to samo za poželjeti!

Do 9. listopada traje naš promo-tjedan s posebno povoljnim cijena ulznica i gastro-ponude. Već za naredni vikend imamo rezervacije za 13 tisuća posjetitelja, mahom domaćih posjetitelja, odnosno obitelji s malom djecom. Uvijek nas zadivljuju situacije kada se na jezeru Kozjak cijele obitelji voze u drvenim čamcima, a očevi se nastoje utrkivati sa elektro-brodovima uz skandiranje obitelji. To su situacije koje nas sve iznimno raduju.


Sve što govorim zajednički je uspjeh svih 643 stalno zaposlena, odnosno 881 sa sezoncima. Najavljena je odlična postsezona jer mnoštvo posjetitelja žele uživati u zagasitom, jesenskom ruhu bujne vegetacije NP Plitvička jezera, pomalo zaneseno pripovijeda glasnogovornik Ognjen Borčić.


Doznajemo kako ove godine nije bilo previše medijskih pompi zbog novog rekorda u broju posjetitelja NP Plitvička jezera. Čini se da je ovoj ustanovi sve manje potrebna reklama, a sve veći broj posjetitelja toliko „obična pojava“.