Lijepe vijesti

Plesni klub Dance Queen sjajan na Europskom prvenstvu

Jakov Kršovnik

Foto: Dance Queen

Foto: Dance Queen

Uspjesi na natjecanju u ŠvedskojLijepe vijesti stižu iz Švedske gdje su plesačice i plesači Plesnog kluba Dance Queen osvojili 11 medalja na Europskom prvenstvu u jazz i modernom plesu u Skovdeu. Katia Milić osvojila je titulu europske juniorske prvakinje u kategoriji moderni ples u konkurenciji 38 koreografija.


U timskoj kategoriji, također u modernom plesu, europski prvaci su Sara Kirinčić, Benjamin Talan, Klara Šimić, Katia Milić, Marta Ivančić i Mila Zubčić.


Zlatne medalje u kategoriji jazz para youth osvojile su Sara Kirinčić i Klara Šimić, a brončane Mila Zubčić i Benjamin Talana.
Izvrsne rezultate plesačice i plesač Dance Queena ostvarili su i u junior i youth parovima u kategorijama modernog plesa gdje su Matea Troha i Katia Milić te Klara Šimić i Sara Kirinčić osvojile prvo mjesto.


Benjamin Talan i Sara Kirinčić osvojili su europsko srebro i broncu u kategoriji jazz youth. Katia Milić i Klara Šimić u finalu jazz kategorije junior osvojile su peto i šesto mjesto, dok je Sara Kirinčić u finalu kategorije moderan ples osvojila peto mjesto.


Također, Modust tim, Plesni klub Spin, je rame uz rame klubu iz Kraljevice. U Hrvatsku nose pet europskih zlata i devet medalja, javili su nam iz Plesnog kluba Dance Queen.