sustavno kažnjavanje

Parkirali besplatno na nogostupu u Ulici Franje Račkog, policija stvar »riješila« kaznama

Ljiljana Hlača

Foto Ljiljana Hlača

Foto Ljiljana HlačaRIJEKA – Prošloga tjedna telefon MO Centar-Sušak bio je užaren. Razlog je bio sustavno kažnjavanje vlasnika automobila koji su parkirali svoja vozila na nogostupu u Ulici Franje Račkog. Iako je riječ o nepropisnom parkiranju, u Mjesnom odboru se pitaju koja su to sada mjerila.


Drugi mogu, a stanari ne. Zapravo, cijeli grad parkira na nogostupu. Pješaci mogu prolaziti drugom stranom spomenute ulice gdje su stupići. Tako da mjesta ima za sve. Dodano je i to da bi građani parkirali na parkiralištu ove ulice kada bi ono imalo više mjesta od 11. Kazne je dijelila prometna policija.


Stoga smo zatražili komentar od prometne policije.
– U proteklih tjedan dana riječka je prometna policija intenzivirala postupanja prema vlasnicima nepropisno parkiranih vozila u spomenutoj Ulici s ciljem ostvarenja povoljnog stanja sigurnosti za sve sudionike u prometu, a osobito za kretanje pješaka. U skladu s policijskim ovlastima bilo je neophodno poduzeti zakonom propisane mjere, stoji u odgovoru Ureda načelnika.


Navode i kako je uvidom u evidencije utvrđeno da je vrlo mali broj vlasnika parkiranih vozila bio s adresom stanovanja, a što ukazuje da se radi o dnevnim parkiranjima vozača koji Franje Račkog koriste kao besplatno parkiralište i to kada je najveća frekvencija kretanja vozila i pješaka.


Slično su negodovali svojedobno i stanari Cambierijeve ulice na Potoku koji je sam po sebi problem kada je riječ o parkirnim mjestima. No, sustavnim kažnjavanjem – tamo se više ne parkira.