KOSTRENA

Ovogodišnje izdanje manifestacije Galeb Sail &Ski Race zaključeno druženjem i planovima za budućnost

P. N. 


Jučer je u Kostreni zaključeno drugo izdanje trodnevne sportske manifestacije Galeb Sail & Ski Race. U odnosu na prošlogodišnje savršene uvjete na Platku i u Kostreni, ove godine organizatori jednostavno nisu imali sreće s vremenom.


Iznadprosječno topla zima, gotovo u potpunosti bez snijega, najprije je utjecala na otkazivanje planiranog zimskog dijela programa na Platku, a potom su kiša i bonaca obilježili oba dana regate u Kostreni tako da se nije uspio održati niti jedan plov.
Prvog dana manifestacije na Platku kiša, a potom i magla otkazale su sve predviđene aktivnosti na otvorenom, a sreće s vremenom nije bilo ni u slijedeća dva dana na regati u Kostreni. Iako je regata bila predviđena za klase Snipe (Šljuka), 40 i Leteći Holandez, nepovoljna vremenska prognoza utjecala je i na slabiji odaziv sudionika od očekivanog pa se na regatnom polju našlo deset posada iz Galeba i pulske Vege, po pet u klasi Šljuka i klasi 420 dok u klasi Leteći Holandez nije bilo prijavljenih posada.


Nakon višesatnog čekanja vjetra i pokušavanja da se odradi barem jedan plov, regata je na kraju prekinuta pa je umjesto podjelom odličja, ovoga puta manifestacija zaključena druženjem u klupskim prostorijama Galeba.


 


Unatoč ovogodišnjim nepovoljnim vremenskim uvjetima, svi su složni da je riječ o manifestaciji koju treba nastaviti organizirati i organizacijski dorađivati jer na najljepši način povezuje more i planine i ukazuje na izniman turistički i sportski potencijal naše plavo-zelene županije.


 


Manifestaciju Galeb Sail &Ski Race zajednički organiziraju Jedriličarski klub Galeb, Ski klub Rijeka i Goranski sportski centar pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog jedriličarskog saveza, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Čavle i TZO Čavle.


 


Sponzorsku podršku manifestaciji pružili su Jadrolinija i Specijalna bolnica Medico te donatori, vinarije Katunar i Agris.