POD LJETNIM NEBOM

Otvorene Kostrenske noći: Klape Cambi i Baladur prekrile uvalu Žurkovo velom nostalgije i pozitive

Claudia Bošković

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Iako u manjem broju i pretežito starije životne dobi, publika je itekako pokazala da u sebi ima još plesnog žaraKOSTRENA – Ovogodišnje izdanje Kostrenskih noći (nekadašnje pretpandemijske Kostrenske noći) u elegičnom tonu svojstvenom klapskoj glazbi otvorila je lokalna opatijska klapa Baladur. Uz presjek najvećih hrvatskih hitova, uvalu Žurkovo obavili su velom nostalgije, ali i pozitivne energije.


– Ljubavi smo puni. Mi smo sa sjevera, ali volimo jug, poručili su publici te večer nastavili uz Oliverovu Piva klapa ispo’ volta te Belanovu Divojku s juga.

Klapa Baladur, iako poznata većinom na sjevernojadranskom području, dokazala se kao dostojna uvertira za nastup glasovite klape Cambi, dugovječne klape iz Kaštela, koje je napola rasplesanu publiku dodatno potaknula na opuštanje svojim evergreenovima – Sad kada došla si, Do pobjede, Od zipke do križa, Kriva karta, Ne more mi bit i ostalima.


Iako pretežito starije životne dobi, publika je itekako pokazala da u sebi ima još plesnog žara, tako da se malo pomalo sve više ljudi ustajalo na noge i u plesnom ritmu pozdravilo kraj nastupa klape Cambi i prvog dana manifestacije Kostrenskih noći.Drugi koncertni dio ove najdugovječnije kostrenske manifestacije održat će se u subotu, 16. srpnja.