NOVA OBALA

Otvorena obnovljena i produljena riva u Mošćeničkoj Dragi: Povijesni dan za projekt vrijedan 10,5 milijuna kuna

Aleksandra Kućel Ilić

Projekt su financirali Primorsko-goranska županija, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Općina Mošćenička Draga i ŽLU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga.MOŠĆENIČKA DRAGA – Zadnji dan lipnja 2021. godine u Mošćeničkoj Dragi će se pamtiti po otvorenju novog dijela rive, prvoj značajnijoj investiciji u lučku infrastrukturu ove primorske općine još od vremena Austro-Ugarske monarhije. U čast ove kapitalne investicije koja će definirati budućnost ove pomorske, ribarske i turističke sredine, svečano je danas bilo u Mošćeničkoj Dragi gdje se uz prigodan program “prerezala vrpca” i u nazočnosti uzvanika, ali i brojnih mještana i turista, u funkciju pustila produžena, odnosno dograđena operativna obala u dužini od 25 metara i izgrađena nova obala u nastavku u dužini od 61 metra, sa šetnicom u zaleđu. Na taj način se uz postojeću obalu dobila mogućnost istovremenog pristajanja dva veća turistička broda, a ujedno je dobivena i nova zaobalna površina na kojoj će se moći održavati različiti koncerti i manifestacije.

Ukupna vrijednost investicije je 10.516.873,63 kuna s PDV-om, a projekt su financirali Primorsko-goranska županija, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Općina Mošćenička Draga i ŽLU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga.


Foto Marko Gracin


Svečano otvorenje milijunskog projekta, kako se moglo čuti na draškoj rivi, na ovaj “povijesni dan” uveličali su ravnatelj ŽLU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, te državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver sa suradnicima. Program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca koji je poželio da more i vjetrovi budu blagi prema novoj rivi u Mošćeničkoj Dragi, a za glazbeni ugođaj koji je započeo hrvatskom himnom, te zatim svečanom pjesmom PGŽ-a bio je zadužen Duo Da capo.


Foto Marko Gracin