PONEŠTRICA

VIDEO Izložba fotografija uz atraktivni kalendar “50+”: Ljepota zrele žene u objektivu Rina Gropuzza

Marko Dobrecović

Rino Gropuzzo SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Rino Gropuzzo SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Izložba fotografija "50+" ostaje iotvorena u galeriji Poneštrica do kraja 2021. godine, a u Poneštrici se može kupiti i kalendar po cijeni od 250 kuna. Broj kalendara je limitiran, a svaki primjerak sadrži i potpis autora.RIJEKA – Danas je u riječkoj galeriji Poneštrica otvorena izložba fotografija “50+” poznatog riječkog fotografa Rina Gropuzza. Naš, na međunarodnoj razini priznat fotograf je ovoga puta okupio dvanaest hrabrih i odvažnih žena starijih od pedeset godina te njihova tijela prikazao u crno-bijeloj tehnici. Autor izložbe navodi da ljepota ženskog tijela ne prestaje kad žena navrši pedeset godina, a da su žene koje su mu u ovom projektu poslužile kao modeli pune životnog iskustva.


Prirodnost


– Volim žene. Društvene mreže i internetski portali zbog silnih silikona, filtera i dodataka nipošto ne prikazuju pravu sliku žene. Drago mi je da današnje zrele žene vježbaju, održavaju svoje tijelo, a prisutne su i u politici, poduzetništvu i ostalim sferama javnog, poslovnog ili društvenog života. U ovom projektu sam htio prikazati ljepotu zrele žene. Naravno da sa šezdeset godina tijelo nije savršeno, no samosvjesne i hrabre žene koje su svjesne svoga tijela posjeduju unutarnju ljepotu koju čovjek ili ima ili nema, to se ne može odglumiti, poručuje autor izložbe, fotograf Rino Gropuzzo.SNIMIO: VEDRAN KARUZA
One fotografije koje se nisu našle na zidu Poneštrice možete pronaći u “Kalendaru 50+.” Na ovom umjetničkom kalendaru za 2022. godinu svaka žena krasi jedan od dvanaest mjeseci u godini, a ispod svake fotografije piše ime i godine života modela.
– Biti model na ovakav način je bilo jedno jedinstveno i fenomenalno iskustvo. Drago mi je da me baš Rino ovjekovječio na fotografiji. Čovjek je jednostavan, pa je s njim bilo jako lijepo raditi. Drage volje bih ponovila ovako nešto. Volim prirodnost koju je Rino Gropuzzo prikazao na fotografijama i smatram da bi svi ljudi trebali biti opušteniji, kazala je Irena Fritz koja na kalendaru 50+ krasi mjesec listopad.


Iznimno dobra priča


Izložba fotografija “50+” ostaje otvorena u galeriji Poneštrica do kraja 2021. godine, a u Poneštrici može se i kupiti ovaj umjetnički kalendar sa prepoznatljivom Gropuzzo estetikom po cijeni od 250 kuna. Broj kalendara je limitiran, a svaki primjerak sadrži i potpis autora Rina Gropuzza.


SNIMIO: VEDRAN KARUZA


– Zahvalila bih Dunji Pavešić koja je povezala Rina Gropuzza s našom Poneštricom. Smatram da je ovo iznimno dobra priča i drago mi je da baš naša galerija sudjeluje u tome. Ova izložba može poslužiti kao promocija grada budući da i fotograf i modeli dolaze iz Rijeke. No prije svega bi ovo trebalo predstavljati promociju žene. U vremenu instagrama i neprirodnih efekata moram reći da žensko tijelo zaista izgleda lijepo nakon dvadeset pete, ma i nakon pedesete godine u svom najprirodnijem obliku, rekla je vlasnica Poneštrice Željka Barbarić.