PROJEKT Hubbazia

Otvara se dobra prilika za sve koji u Opatiji imaju dobre turističke ideje. Na raspolaganju im je preko dva milijuna kuna

Aleksandra Kućel Ilić

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Poziv je otvoren za fizičke osobe s inovativnom poduzetničkom idejom vezanom za turizam, ili za poslovne subjekte koji nisu stariji od tri godine, a rok za prijavu na ciklus je 12. studenogaOPATIJA – Otvara se nova prilika za sve koji imaju dobre poduzetničke ideje vezane uz turizam. Naime, Grad Opatija i Visoka poslovna škola PAR pozvali su sve zainteresirane da prijave svoje turističke ideje u sklopu projekta Hubbazia – Centra za inovacije u turizmu u Opatiji.


– Grad Opatija poziva zainteresirane da se prijave na program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu koji se provodi u suradnji s Visokom poslovnom školom PAR. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektne aktivnosti će se održavati u novouređenom i moderno opremljenom prostoru Vile Antonio u centru Opatije i besplatne su za sve polaznike – naveli su iz Grada Opatije.


Poziv je otvoren za fizičke osobe s inovativnom poduzetničkom idejom vezanom za turizam ili za poslovne subjekte koji nisu stariji od tri godine. Rok za prijavu na treći programski ciklus je 12. studenoga u 12 sati. Polaznici čije ideje budu odabrane, osim besplatnog korištenja prostora za rad i interneta, besplatno će moći korisititi i salu za sastanke, potrošni materijal za edukacije, a program radionica i mentorstva je u potpunosti besplatan za sve polaznike! Broj mjesta je ograničen, a prednost kod prijave će imati oni koji mogu prisustvovati na svim radionicama koje će biti tijekom studenoga u poslijepodnevnim satima.
Trajanje ovog projekta je od 24. srpnja 2019. do 24. srpnja 2022. godine i njegovom provedbom Grad Opatija želi uspostaviti start-up inkubator usmjeren na kreativna rješenja u turizmu – Hubbazia. Glavne ciljne skupine su fizičke osobe s namjerom osnivanja poduzeća, novoosnovana poduzeća i postojeća poduzeća, dok su krajnji korisnici infrastrukture organizacije i poduzeća koje će pružati usluge u sklopu inkubatora, lokalno stanovništvo te mladi naraštaji studenata koji putem inkubatora imaju pristup prvim koracima pokretanja vlastitog poslovanja. Ukupna vrijednost projekta je oko 2,2 milijuna kuna, a od tog iznosa je bespovratnim europskim sredstvima pokriveno više od 1,8 milijuna kuna. Voditelj Hubbazije je Tomislav Lesinger, a dodatne informacije o svemu mogu se saznati na web stranici hubbazia.opatija.hr, facebooku ili poslati upit mailom na [email protected]