Dokumentarni film

Za finale festivala “Apox” u Velom Lošinju prikazan dječji kratki film “Knjiga tajni”

Bojan Purić

Autorice filma "Knjiga tajni" / Foto Bojan Purić

Autorice filma "Knjiga tajni" / Foto Bojan Purić

Prikazan je kratki film "Knjiga tajni" nastao na filmskoj radionici za djecu i mlade, koju je na Lošinju vodila riječka udruga "Filmaktiv"Nakon tjedan dana i 42 projekcije završio je festival dokumentarnog filma “Apox” u Velom Lošinju, dodatnim programom – prikazivanjem kratkog filma “Knjiga tajni” nastalog na filmskoj radionici za djecu i mlade, koju je na Lošinju vodila riječka udruga “Filmaktiv”.


Pod vodstvom Bele Bračko-Milešević, šest polaznica radionice osmislilo je i ostvarilo kratki film, koji je prikazan roditeljima, organizatorima i drugim zainteresiranim posjetiteljima nedavno osuvremenjene veloselske kinodvorane.


U kratkom filmu nastupile su Elen Starčević, Erika Tuček, Lucija Lupić, Lucija Hesky, Mara Pušeljić i Katarina Begić, a priznanja za uspješan rad u radionici uručio im je, u ime organizatora predvođenih Markom Heskyjem, izraelski redatelj Shuli Victor, na ovom festivalu nagrađen za najbolji debitantski film (“Send in the Clown”).
Osim projekcija dokumentarnih filmova, tijekom festivala još je priređena fotografska izložba Sare Širola, na otvaranju su gostovali zagrebačko-lošinjski svirač gajdi Zvjezdan Levinger i australska novinarka rodom iz Libanona Daizy Gedeon (njen film “Dosta! Najcrnji sati Libanona” prikazan je na početku festivala), a u nastavku festivala i Zoran Rajn koji je održao radionicu o “crowdfundingu” te Goran Božićević koji je imao radionicu o mirnom rješavanju sukoba.