Bogati program

Velikom feštom uz vatromet i koncert Nene Belana otvorena nova pješčana plaža u sklopu hotela Valamar Padova

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Ovo je trenutno najmodernije uređena plaža na otoku Rabu, kapaciteta oko 700 kupača.Sinoć je u organizaciji Imperial Riviere i Valamar Riviere održana velika fešta svečanog otvorenja nove pješčane plaže u sklopu hotela Valamar Padova na otoku Rabu.


Foto galerija: Otvorena nova pješčana plaža u sklopu hotela Valamar Padova Foto: Hrvoje Hodak


U bogatom zabavnom i glazbenom programu koji se odvijao na “morskoj” pozornici s jedinstvenim pogledom na siluetu rapskih zvonika, prva je nastupila domaća klapa Krijanca, a zatim je sve do spektakularnog vatrometa koji je otpočeo nešto prije 22 sata, goste zabavljao poznati voditeljski glas s Otvorenog radija, DJ Vedran Car. Ipak kulminacija večeri, nakon vatrenog plesnog performansa, bio je koncert Nene Belana, njegovih Fiumensa i, slobodno možemo reći, rapske publike koja nije štedjela svoje glasove pjevajući skupa s Belanom njegove svevremenske hitove.

Ova trenutno najmodernije uređena plaža na otoku Rabu, kapaciteta oko 700 kupača, vješto je za ovu prigodu pretvorena u koncertni plato, na kojem se osim zabavnog sadržaja nudila i gastronomska ponuda ića i pića u aranžmanu djelatnika Imperial Riviere.Podsjetimo, plažom upravlja Imperial Riviera kao koncesionar, a osim gostima hotela Valamar Padova plaža je otvorena i svim sugrađanima kao i ostalim turistima koji borave na otoku Rabu.Više o dojmovima nakon otvorenja plaže kazao nam je gospodin Vlado Miš direktor destinacije Rab – Imperial Riviere d.d., managed by Valamar:– “Iako je prošlo puno vremena od ideje do realizacije, danas smo svi ovdje ponosni, sretni i zadovoljni jer smo uspjeli realizirati dugo očekivani projekt.


Naime plaža Padova je sastavni dio jednog malo većeg projekta proširenja i uređenja plaža na ovom području od 1. Padove do 3. Padove, odnosno od Valamar hotela Padova do Premium Camping Resorta Padova.Naime na ovom području postoji značajan dio smještajnih kapaciteta, ali premalo uređenih plaža. Ista situacija je na još nekim dijelovima otoka, tako da smo još prije desetak i više godina prema Gradu Rabu inicirali projekt proširenja i uređenja plaža ne samo na ovoj lokaciji Banjola nego na još nekim mjestima.


Mislim da ne treba puno govoriti o važnosti plaža za jednu ljetnu destinaciju. Bez uređenih plaža nema kvalitetnog proizvoda. Uređene plaže su za jednu odmorišnu destinaciju poput Raba, isto ono što su uređena skijališta za jednu ski destinaciju.Mi već godinama provodimo brojne ankete u našim hotelima i one pokazuju da gosti često postavljaju pitanja vezano za proširenje i uređenje plaža na otoku.


Drugim riječima, ako želimo graditi kvalitetni turizam, ako želimo slušati zahtjeve gostiju, ako želimo biti konkurentni, imati kvalitetnije goste, bolje prihode i bolje cijene naših smještajnih kapaciteta, onda moramo segmentu plaža posvećivati puno veću pažnju.Sada kad je gotova, ova plaža izgleda kao da je stalno bila tu, zapravo ne čini se kao neki veliki projekt, međutim bilo je dosta izazovno i zahtjevno.


Nasipali smo cca 5 tisuća kvadrata priobalja, napravili smo dva zaštitna spruda radi zaštite od valova, izgrađen je hladni objekt, sanitarni čvor i još jedna šetnica, izvedena kompletna infrastruktura i hortikulturno uređenje, nabavljena kvalitetna oprema, na plaži su postavljeni baldahini i ležaljke.Izvođač radova bilo je poduzeće Sun Adria d.o.o. iz Rijeke, podizvođač Vigra d.o.o. iz Raba, dok je projektiranje i nadzor obavio Rijekaprojekt iz Rijeke.


Ukupna investicija iznosi nešto više od dva milijuna Eura, a na plaži je danas zaposleno 12 djelatnika. Mislim da je ova plaža trenutno najuređenija na Rabu i može poslužiti kao primjer za uređenje još nekih plaža na otoku.Ona je, na neki način, stvorila pozitivno ozračje u ovoj uvali između hotela i privatnih kuća iznajmljivača, posebno gostiju, jer sada su i hotel i ti privatni apartmani dobili jednu dodatnu vrijednost.


Evo i ova fešta je dokaz tome pozitivnom ozračju, ovo je naime fešta za sve, ali Valamar i Imperial Riviera i do sada su gradeći svoje projekte nastojali stvarati i to pozitivno ozračje u okruženju, naravno štiteći pritom prirodne ljepote, uvažavajući navike ljudi, kulturu i običaje mještana.Ja bih se na kraju zahvalio posebno Gradu Rabu, s kojim odavno postoji suglasnost za uređenje ove plaže, ali i za uređenje ostalih plaža na otoku, također Lučkoj upravi i Županiji na podršci i suradnji, te naravno mještanima ovdje oko hotela što su nas trpili pet mjeseci dok smo gradili ovu plažu”, poručio je na kraju svoje izjave Vlado Miš, poželjevši svima dobru zabavu na fešti koja je uslijedila.