30. rujna

Utrka CRO Race imat će “kraljevsku” etapu na otoku Krku

Mladen Trinajstić

Foto Davor Zunic / Fotofaktor.com

Foto Davor Zunic / Fotofaktor.com

S ciljem osvajanja CRO Race-a, natjecatelji će odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će gledatelji u čak 190 državaUtrka CRO Race, nedvojbeno vrhunsko sportsko događanje koje kroz svojih šest etapa prolazi kroz cijelu Hrvatsku, ove će godine svoju važnu sastavnicu imati i na otoku Krku. Ovogodišnja utrka održavati će se od 26. rujna do 1. listopada, a njena peta (tzv. kraljevska) etapa koja starta iz grada Krka, planirana je za 30. rujna.


Najavila nam je to danas direktorica Tursitičke zajednice ovog otočnog grada, Ivana Kovačić. S ciljem osvajanja CRO Race-a, natjecatelji će odvoziti više od tisuću kilometara, a njihove okretaje pratit će gledatelji u čak 190 država, na šest kontinenata, od toga u čak 130 zemalja u live TV prijenosu.


Organizatori CRO Race utrke za startove i ciljeve odabiru gradove diljem Hrvatske, povezujući tako sjever i jug, primorje i kontinent.
Njena dodana vrijednost, osim sportskog i promotivnog segmenta, jest i promicanje zdravog i aktivnog načina života, naročito među mlađim generacijama koje se u sklopu glavne utrke imaju priliku natjecati i na Kids CRO Race-u – virtualnom natjecanju za djecu školske dobi na trenažerima, predstavlja nam nadalje naša sugovornica.


Peta etapa ovogodišnje biciklistièke CRO Race utrke 30. rujna startati æe iz grada Krka (TZ KRK, 14.03.2023)


Promoviranje outdoor aktivnosti i ponude aktivnog odmora postalo je prioritet na otoku Krku pa je uloga otoka i grada Krka, kao domaćina pete etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race, ujedno i savršen nastavak tog i takvog razvoja.


Značaj i mogućnosti ovakve promocije prepoznale su sve turističke zajednice na otoku te su se tako pridružile velikom broju turističkih destinacija u svijetu koje predstavljaju i promoviraju svoje ljepote kroz suradnje na ovako relevantnim i zvučnim sportskim projektima.


Otok Krk i cikloturizam već su povezani nizom projekata koje omogućava uređena mreža više stotina kilometara označenih biciklističkih staza, a nama je posebno zadovoljstvo što će upravo grad Krk ove godine imati priliku predstavljati taj značajan dio otočne ponude kroz utrku CRO Race, zaključila je Ivana Kovačić, čelnica Turističke zajednice Grada Krka.


CRO Race utrka uvrštena je u međunarodni kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i na njoj nastupaju najveće biciklističke zvijezde.


Na prošlome izdanju CRO Race-a natjecao se i pobjednik Tour de Francea 2022. godine, Jonas Vingegaard, koji je bio pobjednik upravo pete etape.


Posebnost osmoga izdanja utrke je što će svojim etapama konačno zaći i na otoke, a otok Krk će postati njenom prvom otočnom destinacijom i domaćinom starta utrke te će ugostiti neke od ponajboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice.


Kao partneri projekta, Turističkoj zajednici Grada Krka u nakani ugošćavanja utrke CRO Race pridružile su se i turističke zajednica općina Malinska-Dubašnica, Dobrinj, Omišalj, Punat, Baška i Vrbnik kao i Turističke zajednice otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.