SRK Tunera

Uspješno odrađena akcija čišćenje priobalja i otočića u akvatoriju Supetarske Drage

Lucian BorićSRK Tunera je, u suradnji s Mjesnim odborom Donje i Gornje Supetarske Drage, održao akciju čišćenja priobalja i otočića u akvatoriju Supetarske Drage. Čišćenje je potrajalo oko 4 sata, a kroz to vrijeme prikupljena je pozamašna količina otpada.


U akciji su sudjelovale 22 vrijedne osobe. Iz Tunere zahvaljuju Klubu podvodnih aktivnosti (KPA) “Amfora Rab” na nesebičnom sudjelovanju u ovogodišnjoj akciji čišćenja, a svim ostalim žiteljima šalju apel za prestanak bacanja smeća i stakla po prirodi, a sve s ciljem “da zaštitimo mjesto na kojem živimo i od kojeg živimo”, poručili su.


Podsjetimo, na otoku Rabu već se održala jedna akcija čišćenja (eko-akcija) sredinom travnja – bila je to akcija “Neka školji budu bolji”.
Ta akcija održala se u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, kada je oko 200 okupljenih sudionika čistilo plaže i pristupe plažama Lopara, Goli otok i Grgur, a ronioci su čistili podmorje uvale Tetina na Golom otoku. Ove akcije tek su jedna od priprema Rabljana za nadolazeću turističku sezonu.