PREDSEZONA

Uskršnji “photopoint” poziva goste u Njivice i Omišalj. Priprema se i “Vremenski stroj”, evo detalja

Mladen Trinajstić

Tijekom idućeg tjedna i Omišalj će dobiti novu lokaciju proljetnog »photopointa«, upoznaje Andrea Orlić Čutul, direktorica Turističke zajednice općine OmišaljNJIVICE – Ususret blagdanu Usksra i turističko-izletničkom šušuru kojim se već tradicionalno na otoku Krku u tim danima uvijek iznova otvara ona »prava« proljetna predsezona, turistički djelatnici s područja općine Omišalj potrudili su se mjesta na području te otočne lokalne jedinice učiniti ljepšima i pripremljenim za doček prvih većih skupina posjetitelja.


– U središtima Omišlja i Njivica goste tako čekaju idilične oaze uljepšane prepoznatljivim »photopointima« – predstavila nam je Andrea Orlić Čutul, direktorica Turističke zajednice općine Omišalj.


– Njivice su bogatije za uskrsni »photopoint« u obliku velike uskrsne košare koja će, uvjereni smo, biti upravo savršena kulisa svima koji fotografijom budu željeli ovjekovječiti ugodu boravka na našem području – nastavlja naša sugovornica, dodavši da atraktivne dekoracije krase i novouređenu njivičku Placu.


»Vremenski stroj«
Tijekom idućeg tjedna i Omišalj će dobiti novu lokaciju uređenog proljetnog »photopointa«, a čelnica TZ-a nam predstavlja i da spomenute fotografiranju namijenjene točke nisu jedino čime žitelji dviju krčkih turističkih destinacija dočekuju svoje posjetitelje.


– Proslavu dolaska najljepšeg godišnjeg doba započet ćemo 8. travnja, interpretacijskom šetnjom pod nazivom »Vremenski stroj«. Okupljanje je planirano na omišaljskom trgu Prikešte u 10 sati, a sudionici šetnje vremeplovom će otputovati u dugu, zanimljivu i bogatu povijest Omišlja, odnosno Pesje, Fulfinum-Mirina i Fortičine. Kružna ruta šetače će na početnu točku vratiti pune dojmova i vrijednih otkrića – nastavlja Andrea Orlić Čutul od koje saznajemo i da se zanimljiv prigodni program planira i za uskrsnu nedjelju. Sam Uskrs, naravno, obilježit će svečana sveta misa, a nakon nje i podjela pinci od 10.30 sati u Župnoj crkvi Omišalj kao i u njivičkoj crkvi. U župnoj crkvi u Omišlju, s početkom od 20 sati, održat će se koncert Ariane Kraljić i Luke Španjića.


Uskrsni doručak


Dan kasnije, na Uskrsni ponedjeljak, žitelji i posjetitelji ovog djela otoka Krka uživat će u programu uskrsnog doručka uz nastupe članica i članova KUD-a »Ive Jurjević« i Folklornog društva Njivice, i to od 11.30 sati na Placi u Omišlju, odnosno u Njivicama. Također, u večernjim satima, ali ovog puta u župnoj crkvi Njivice, s početkom od 19 sati održat će se sakralni koncert u izvedbi Slavka Sekulića, Vanje Zelčić i Igora Vlajnića.


– Sve naše goste obradovat će i informacija da su naši hoteli otvoreni i spremni pružiti najbolje od svoje ponude, a u uskrsnom vikendu očekuje se pravi proljetni šušur i značajan broj noćenja – zaključila je Andrea Orlić Čutul, uputivši pritom poziv svima koji spomenuti blagdanski vikend žele provesti u mirnom, slikovitom i ugodnom ozračju da »skoče na Krk«.