GŠ Ivana Matetića Ronjgova

USKORO UPISI Krčki odjel Glazbene škole traži nove zaljubljenike u glazbu

Mladen Trinajstić

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Osnovna glazbena škola traje 6 godina zbog čega je »ciljana dobna skupina« budućih upisnika među osnovnoškolcima drugih, odnosno trećih razreda osnovne školeKRK – Iz krčkog Područnog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka svim zainteresiranim potencijalnim mladim sviračima različitih instrumenata, budućim polaznicima glazbeno-obrazovnih programa koji se već godinama uspješno provode u prostorijama matične škole OŠ »Fran Krsto Frankopan« Krk najavljeno je skorašnje održavanje upisa novih polaznika te ustanove, onih koji će u prvi razred glazbene škole krenuti u nastavnoj godini 2020./2021.


Audicija


Po običaju, upisima će prethoditi provedba postupka provjere glazbenih predispozicija školaraca, svojevrsna audicija potencijalnih budućih glazbenika kojima će se, prije davanja konačnog suda o mogućnostima njihova uključenja u na Krku već zahuktale glazbene, odnosno obrazovne programe, provjeriti njihov sluh, osjećaj ritma kao i pjevačke sposobnosti.


I prije samog postupka provjere glazbenih predispozicija, zainteresirani polaznici pozvani su ispuniti prijavnicu za audiciju koju je moguće preuzeti na internetskim stranicama riječke glazbene škole (www.ogs-imateticaronjgova-ri.škole.hr) koju je potom, ispunjenu, potrebno poslati na mail: [email protected] ili je pak donijeti u tajništvo svoje škole, najkasnije do 16. lipnja kad završavaju prijave.
Kako doznajemo od ravnatelja GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, prof. Danijela Trinajstića, provjera glazbenih predispozicija za upis u 1. razred krčkog Područnog odjela te glazbeno obrazovne institucije predviđena je već 18. lipnja ove godine, i to u prostorijama krčke škole (Frankopanska ulica br. 40) s početkom od 17 sati.


Šest razreda


– Kao i prethodnih godina, mali otočani moći će se obrazovati i osposobljavati za sviranje klavira, gitare, trube, klarineta, flaute, harmonike i kontrabasa, ističe ravnatelj podsjetivši da osnovna glazbena škola traje 6 godina zbog čega je »ciljana dobna skupina« budućih upisnika među osnovnoškolcima drugih, odnosno trećih razreda.


Doznali smo i da će objava rezultata provjere glazbenih predispozicija biti 23. lipnja, a sami upisi već dva dana kasnije, 25. lipnja, u krčkoj školi s početkom tog postupka u 17 sati. Predstavnici vodstva Glazbene škole napomenuli su i da roditelji, prilikom upisa svog djeteta, sa sobom trebaju ponijeti presliku jednog dokumenta s djetetovim OIB-om. Doznali smo i da mjesečna participacija za sudjelovanje u spomenutom programu osnovnog glazbenog obrazovanja iznosi 200 kuna kao i da se prilikom upisa, jednokratno, plaća i 100 kuna upisnine (zajedno s ispostavljenim računom za participaciju za rujan).


Sve dodatne informacije o samom upisnom postupku kao i programima škole moguće je dobiti pozivom na broj telefona 227-270.