Općinsko vijeće

Umirovljenicima u Loparu uskrsnica od 50€, uz jedan važan uvjet

Lucian Borić

Foto Lucian Borić

Foto Lucian Borić

Umirovljenici ne smiju imati dug prema Općini Lopar veći od 15€ i stariji od 6 mjeseciPrva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća protekla je mirno i konstruktivno, a svih dvanaest točaka koje su bile na dnevnom redu usvojene su jednoglasno – za njih je glasalo sedam nazočnih vijećnika, a dva oporbene, Oliver Pičuljan i Joško Matahlija, nisu bili na sjednici.


Jedna od odluka koja će obradovati umirovljenike s područja općine Lopar je da su vijećnici prihvatili prijedlog da im se do kraja ovoga mjeseca isplati prigodni dar, odnosno uskrsnica u iznosu od 50 eura.


Kako bi se isplatile uskrsnice, nužno je da umirovljenicima, osim prijavljenog prebivališta na području općine Lopar, financijske obveze prema proračunu općine Lopar, komunalnim poduzećima Lopar Vrutak d.o.o. i Loparko d.o.o. i Turističkoj zajednici po osnovi turističke pristojbe nisu veće od ukupno 15 eura i starije od 6 mjeseci.
Vijećnici su prihvatili i odluku o sufinanciranju radova na rekonstrukciji, odnosno proširenju županijske ceste ŽC5138, na dionici od državne ceste DC105 do turističkog naselja San Marino, kao i planu rada na Mjesnom groblju Lopar za 2024. godinu koji je prezentirao direktor Lopar Vrutka i Loparka Saša Škarić.


Suglasnost je dana i za postavljanje spomenika braniteljima Domovinskog rata na lokaciji Dvoranski trg u Loparu. Jednoglasno je usvojen i prijedlog ugovora o međusobnoj suradnji pri uspostavi županijske linije u javnom prijevozu u linijskom obalnom prometu na relaciji Baška – Lopar – Baška.


Ravnatelj Centra za kulturu i sport Lopar (CZKiS), David Hrabrić, iznio je opsežno izvješće o radu Centra tijekom 2023. godine, a zbog povećanog obujma aktivnosti, raspisan je i natječaj za zapošljavanje dvaju viših stručnih suradnika za kulturu i protokole u CZKiS-u na pola radnog vremena.


Nakon što je ravnatelj Hrabrić predstavio dva kandidata koja su se javila na natječaj, vijeće je također jednoglasno usvojilo odluku o njihovu zapošljavanju.