Festival

Uhvati film danas i sutra u Krku i Rabu

Portal Novi list

Filmovi raznih žanrova i kraće forme iz cijeloga svijeta specifični su po tome da su glumci i redatelji osobe sa invaliditetom, što daje još jednu posebnu dimenziju ovom ionako odličnom izboru filmovaMeđunarodni festival kratkih filmova Uhvati film danas stiže u Krk, a dan kasnije i u Rab. U krčkom kinu, zbog ograničenja kapaciteta, program će moći uživo pratiti 30-tak gledatelja, dok će program s Raba biti emitiran video streamom.


Partner programa Kocka na Rabu ima premalen prostor, u odnosu na epidemiološka ograničenja, no program će zato svi moći pratiti putem streama. Zbog autorskih prava stream će biti limitiran na gledatelje s otoka i područja Primorsko-goranske županije.


Za obje navedene priredbe potrebna je rezervacija, koju se može dobiti na webu www.spirit-ri.hr. Zainteresirani za praćenje streama s Raba, dobit će link nakon rezervacije na www.spirit-ri.hr. Stream počinje u utorak u 20 sati.

Organizatori iz Udruge Spirit pozivaju zainteresirane da mjesta rezerviraju što prije, a oni kojima se program svidi mogu podržati Uhvati film putem dobrovoljne donacije.


“Filmovi raznih žanrova i kraće forme (ispod 30 min) iz cijeloga svijeta specifični su po tome da su glumci i redatelji osobe sa invaliditetom, što daje još jednu posebnu dimenziju ovom ionako odličnom izboru filmova.


Uhvati film već godinama slovi za jedan od najoriginalnijih i najkvalitetnijih ovakvih programa u regiji, suorganizira se između četiri države, a prezentiran je već u pedesetak gradova”, poručuju iz Udruge Spirit.